‘Ted Lasso’ vinner bästa komedi på Writers’ Guild Awards –

Writers’ Guild of America har krönt Apple TV+-hiten “Ted Lasso” som både bästa komedi och bästa nya serie.

“Det är otroligt att bli utvald av våra kamrater, våra författare, våra bröder och systrar i den här galna delen av vår showbusiness”, sa stjärnan och medförfattaren Jason Sudeikis när han tog emot priset i den avlägsna ceremonin. “Så tack för att du valde oss, för att du kryssade i den rutan, åtminstone i majoriteten. Jag antar att inte alla gjorde det. Jag menar, eller hur? Det skulle vara galet. Tänk om jag antog det? Tack till alla.”

WGA hedrade “Ted Lasso” i kategorin Bästa komediserie, där den slog shower från långvariga hit “Curb Your Enthusiasm” till nya “What We Do in the Shadows”.

I sin kategori för bästa nya serie slog “Ted Lasso” ut “Dave”, “The Flight Attendant”, “The Great” och “Lovecraft Country”.

I ett pressmeddelande efter ceremonin krediterade Apple författarna Jane Becker, Leann Bowen, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Joe Kelly, Bill Lawrence, Jamie Lee, Jason Sudeikis, Phoebe Walsh och Bill Wrubel.

“Sedan debuten har den älskade komediserien för första gången uppmärksammats med en mängd utmärkelser och nomineringar”, sa Apple i ett uttalande, “inklusive att vara den enda komediserien som hyllats som Årets AFI-program.”

“Inklusive dagens utmärkelser för ‘Ted Lasso’ har Apple hedrats med totalt 86 prisvinster och 329 utmärkelser och utmärkelser, sedan den globala lanseringen för drygt ett år sedan.

Relaterade artiklar

Back to top button