TCL 10 Pro Review: Vad är bortom den stora skärmen? (Foto och video)

TCL 10 Pro recension

TCL är ett kinesiskt företag som nu har sitt eget utrymme som inte alls är likgiltigt i TV-världen. Förra året lanserade den också skapandet av smartphones i sitt namn, efter en period då dess produkter “bara” varumärkena Alcatel och BlackBerry. Nu utökar TCL sin lista och idag upptäcker vi dess flaggskeppsprodukt: TCL 10 Pro.

Förpackning

Inuti förpackningen på den här smarttelefonen hittar vi USB / USB-C-kabeln, den18W strömförsörjning och ett silikonöverdrag med företagets slogan markerad på baksidan.

Konstruktion och ergonomi

TCL 10 Pro den har en design som sticker ut från mängden och detta är redan ett plus för oss. Inte alla gillar lösningen på bakkroppen med kamerorna (och de två blixtarna) i linje och delar upp åsikterna, men vi upprepar att det åtminstone är en annan lösning från tävlingen som istället har anpassat sig till ett par mönster av föreslår dem oändligt. där kropp i ogenomskinligt glas går sedan åt att dra åt smarttelefonen i en nästan symmetrisk design på sidoprofilen där mattmetallramen tar upp glasets gröna färg (åtminstone i vår färg). Smarttelefonen är inte särskilt tunn (med 9,2 mm), men i daglig användning är smarttelefonen en produkt som överför en känsla av komfort överlägsen konkurrenterna, särskilt tack vare de avsmalnande kanterna. Visst en av de starka punkterna i denna design är dock frånvaron av utsprång på kamerorna, vilket gör att smarttelefonen kan vila utan att gunga på ytorna.

Hårdvara

Fastän TCL 10 Pro är den bästa produkten i TCL-sortimentet betyder det inte att den är en smarttelefon i toppklass. Vi har en 2 GHz oktakärna Snapdragon 675-processor med Adreno 612 GPU 6 GB RAM och 128 GB internt minne UFS 2.1 kan utökas via microSD, vilket ger upp det andra SIM-kortet dvärg-. Diskret anslutning: vi har LTE upp till 400 Mbps, dual-band Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, NFC-chipet och den infraröda sändaren. Sedan finns det 3,5 mm ljuduttag och en optisk fingeravtrycksläsare inuti skärmen, som tyvärr nästan alltid har visat sig vara inte särskilt snabb och inte särskilt exakt i igenkänning. På höger sida har vi sedan en knapp tillägnad Google Assistant. Tyvärr är det inte möjligt att mappa om eller stänga av det och därför kan du stöta på olika oavsiktliga startar som hände under våra testdagar. Tyvärr är högtalaren bara mono och ljudet kommer bara från botten.

KORT: TCL 10 Pro

Kamera

Denna TCL-smartphone har fyra fotosensorer på baksidan. Huvudkameran är från 64 megapixel ƒ / 1,8 och tar 16 megapixelbilder via pixelbinning. Då har vi ett 16 megapixel ƒ / 2,4 vidvinkel, ett 5 megapixel ƒ / 2,2 makro och ett 2 megapixel ƒ / 2,4 för att förbättra porträtteffektfoton. Sammantaget är kameran trevlig och låter dig ta tillfredsställande bilder i bra ljus, men som fortfarande lider av några små defekter, till exempel ett utbyte av starkt ljus som inte alltid är optimalt, med delar (även små) av brända foton. Som du kan se på bilderna översätts allt till bra bilder för vardagligt bruk, men nästan aldrig perfekt. AI-funktionen med scenigenkänning är lite för aggressiv i färger och kan ibland vara värt att stänga av. Den främre kameran är 24 megapixel ƒ / 2.0, tillräcklig men inte mycket mer.

Bra videor istället 4K till 30 fps, elektroniskt stabiliserat, liksom alla andra videor som du kan göra med lägre upplösningar. Stabiliseringen är inte perfekt men den är fortfarande acceptabel för typen av smartphone. För att maximera stabiliseringen finns det ett speciellt alternativ som dock sänker videokvaliteten för kraftigt, vilket gör dem för blandade och korniga. Vidvinkelkameran kan användas i Full HD. Det finns ingen möjlighet att spela in video vid 60fps. Funktionellt men dåligt ljus fotograferingsläge som effektivt ökar ljusstyrkan genom att utnyttja ytterligare kameror.

Visa

TCL förråder inte sitt namn och implementerar en fantastisk skärm i denna 10 Pro 6,47-tums FullHD + AMOLED (1080 x 2340 pixlar). Det är utan tvekan en vacker panel, ljus, levande och med höga kontraster. Det finns vissa justeringar i inställningarna för att ändra rendering något och det är också möjligt att aktivera en funktion som omvandlar standarddefinitionsmedia till HDR10, eftersom den här skärmen stöder den. Dessutom har vi en för att få ut det mesta av AMOLED-tekniken alltid på vilket gör att du alltid kan se tid, datum och meddelanden som anländer även när skärmen är låst. Det finns olika teman att välja mellan och också möjligheten att designa några av dem efter behag.

programvara

TCL implementerade sin egen grafiska anpassning ovan Android 10, för närvarande uppdaterad med korrigeringarna i mars. Det förändras inte för mycket jämfört med Android-lager, åtminstone när det gäller arrangemanget av elementen, även om det grafiska temat är synligt annorlunda. Bland de extra funktionerna har vi en sidmeny för genvägar, personliga navigeringsgester, enhandsläge, kloning av sociala appar och chattappar och en gest för att sänka aviseringsridån genom att bläddra ner på hemmet. Vi har sedan några förinstallerade applikationer och vissa säkerhetsfunktioner, inklusive en som vill förhindra att vissa appar öppnas för ofta bakgrund men det verkade lite för invasivt för oss (och lite oklart för nybörjare). Sammantaget är programvaran komplett och funktionell men är inte helt undantagen från små avmattningar vid daglig användning.

Autonomi

Inuti TCL 10 Pro hittar vi ett bra batteri 4500 mAh vilket i våra tester gav ett genomsnittligt intervall. Med tanke på batterikapaciteten, den inte senaste generationens processor och frånvaron av ökad uppdateringsfrekvens, kan vi dock ha förväntat oss något mer. Det är därför inte en smartphone med två dagars autonomi, men den bör komma i slutet av en hektisk arbetsdag. Om han skulle lämna dig till fots efter middagen kan du fortfarande räkna med 18W snabb strömförsörjning.

Pris

TCL 10 Pro säljs i Italien på 499 €. Det är ett korrekt pris om vi tänker på TCL 10 Pro som en extremt välfärdig mellanklassprodukt med en kvalitetsdisplay, men förmodligen för hög för en marknad som redan är mättad med erbjudanden och med många förslag på samma hårdvara som är avgjort billigare . Kan TCL, med tanke på att det är ett nytt varumärke på den globala smarttelefonmarknaden, ha råd med ett sådant pris?

TCL 10 Pro finns att köpa på Amazon. Hitta rutan nedan så uppdateras den när priserna sjunker. Dessa droppar kommer säkert att göra det mer välsmakande.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button