Tävla om den näst mest populära webbläsaren –

Det fanns en tid när Microsofts webbläsare Internet Explorer tog nästan hela marknadsandelen. Lyckligtvis eller olyckligtvis visste han inte hur han skulle anpassa sig till förändringarna på internet och andra webbläsare som Opera, Firefox och framför allt Chrome har tagit användare från gatan. Efter många år med en nästan försumbar marknadsandel och börjat från början två gånger, nyhet kantsom är baserad på Chromium verkar fungera bra, åtminstone för nu.

Gradvis återvinner den nya Edge en del av den marknadsandel som den förlorade för många år sedan. Även om detta fortfarande är långt borta Google chrome Med en andel på 68,74 % ligger Microsoft för närvarande på tredje plats i rankningen av de mest använda webbläsarna. Och han är nära att ta andraplatsen från en av sina tuffaste motståndare: Safari
, Apple webbläsare.

Edge vs Safari: kampen om andraplatsen

I slutet av juni 2021 kommer Safari att ha en marknadsandel på 9,7 %, medan Edge kommer att ligga kvar på 8,1 %. Men förra månaden förändrades situationen gradvis: Apples webbläsare tappade 0,4% av marknaden, medan Microsoft fick 0,07%.

Kuota navegadores juni 2021

Dessa små procentsatser kanske inte säger oss så mycket om utvecklingen av de två webbläsarna, men sanningen är att Safari tappar användare gradvis under loppet av ett år, utan att ha en chans att återhämta sig inom en månad, medan Edge har fått prenumeranter sedan dess. februari utan uppehåll.

Nedanför dessa tre webbläsare hittar vi Firefox som ligger fyra. Mozillas webbläsare tappar användare gradvis under loppet av flera månader, och hur mycket företaget än försöker övertygar den inte användarna riktigt. Äntligen har vi Opera , med en marknadsandel på 2,48 %, och Internet Explorer , från 1,45 %, tappar båda webbläsarna användare månad efter månad.

Tidigare var Safari en bra webbläsare, ett annat alternativ till populära webbläsare. Men medan macOS är installerat som standard och fortsätter att förbättras och utvecklas, har dess Windows-version sedan länge övergivits. Även om vi kan installera Safari på Windows 10, är ​​versionen vi laddade ner för gammal och full av buggar. Apple skulle kunna återta sina marknadsandelar om de beslutade sig för att återlansera sin Windows-webbläsare, även om det inte verkar ha så mycket för avsikt att göra det. Därmed kommer Edge att rycka till sig andraplatsen i rankingen.

Det här är webbläsarna i Spanien

I Spanien är panoramat vi hittar med webbläsare liknande, om än med nyanser. Google Chrome är naturligtvis den mest använda webbläsaren med 71,67%. På andra plats kan vi dock hitta Safari och Firefox med en marknadsandel på 8,28% vardera. Full slips. Och på tredje plats har vi Edge med en andel på 7,31%.

Cuota navegadores Spanien juni 2021

Som på världsscenen, i Spanien andra webbläsare som Firefox eller Safari har tappat användare nonstop under lång tid, medan Edge fortsätter att få följare, sakta men säkert. Opera och IE ligger också i botten av rankingen, med båda faller under 4% marknadsandel.

Relaterade artiklar

Back to top button