Tangentbordsaccenter fungerar inte – Felsökning –

Det finns några saker som är lika frustrerande som att behöva skriva och inte veta hur man ska lägga accenter. Något som kan hända utan någon uppenbar anledning eller orsak som kan leda oss till förtvivlan. Det är därför det aldrig är för mycket att överväga orsakerna som kan orsaka detta problem, liksom dess möjliga lösningar, för att få saker tillbaka till det normala.

Orsaker till att tangentbordsaccenter inte visas

Att vi inte kan skriva med accenter och accenter är ett ganska rutinjobb som kan förstöra en hel dag med arbete eller studier på grund av att vi inte kan skriva rätt. Detta kan bero på ett hårdvaru- eller mjukvaruproblem. Om problemet är hårdvara är det att tangentbordet inte fungerar som det ska, vätska har spillts eller att nyckeln vi använder för accenter har slutat fungera.

Om problemet inte är med tangentbordet, går vi till mjukvaruavsnittet. Det vanligaste skälet här är att tangentbordet har felkonfigurerats eller ändrats, vilket hindrar oss från att lägga till accenter, åtminstone på vanligt sätt. Det kan också bero på ändrade språkinställningar, drivrutinsproblem eller det faktum att vi infekterades med ett virus eller skadlig programvara.

Oavsett orsak kommer vi att titta på möjliga lösningar för att få tangentbordet att fungera ordentligt igen och vi kan ändra accenterna.

Felsök accenter och accenter med tangentbordet

Om vi ​​har problem med tangentbordsaccenter har vi några knep för att försöka åtgärda problemet.

Uteslut att detta är ett tangentbordsproblem

Det första vi behöver göra är att eliminera tangentbordsproblemet. Om vi ​​skriver till dem mycket är det möjligt att nyckeln som bocksymbolen sitter på är trasig eller släppt, vilket hindrar oss från att bocka i rutan medan vi skriver. Därför är det, om möjligt, bekvämt att ansluta ett annat tangentbord till vår PC och kontrollera om vi kan skriva en accent med det. Om vi ​​inte kan det, står vi inför ett problem relaterat till konfigurationen av tangentbordet.

Felaktigt konfigurerat eller ändrat tangentbord

En av de vanligaste anledningarna till att vi inte kan skriva accenter är att vårt tangentbord är felaktigt konfigurerat. Detta kan bero på att vi av misstag trycker på kortkommandon när vi skriver. Alt + Skift eller “Ctrl + Skift”.

Kortkommandot Alt + Skift är ansvarigt för att ändra språket vi vanligtvis använder, och kortkommandot Ctrl + Skift är ansvarigt för att ändra tangentbordslayouten. Av denna anledning är det mycket möjligt att vi inte kommer att kunna placera accenter korrekt igen genom att trycka på den här tangentkombinationen av misstag.

Så för att åtgärda det här problemet måste vi bara försöka trycka på någon av dessa genvägar igen för att skriva normalt igen. I händelse av att vi alltid använder samma språk kan vi förhindra att detta händer igen, inaktivera dessa kortkommandon.

För att göra detta kommer vi åt “Kontrollpanelen” från “Start”-menyn och klickar på “Tillgänglighet”.

Kontrollpanel och åtkomst

Senare klickar vi på “Ändra tangentbordsbeteende”.

Accessibilidad Cambiar el funcionamiento del teclado

Under “Gör det enklare att skriva på tangentbordet” väljer du “Anpassa specialtangenter”.

Konfigurera teclas especiales

Gå till avsnittet “Kortkommandon” och avmarkera rutan Fältet “Aktivera specialtangenter när du trycker på Shift-tangenten fem gånger”. Klicka på Verkställ och OK för att bekräfta ändringarna.

Desmarcar casilla Activar teclas especiales cuando la tecla Myus se presione cinco veces

Språkinställningar på spanska

En annan anledning till att man inte kan skriva accenter på tangentbordet kan vara relaterad till språkinställningarna och tangentbordslayouten i operativsystemet. Detta är något som kan hända, speciellt om vi är vana vid att arbeta med olika språk och inte kan ställa in det på spanska.

För att försöka lösa det här problemet går vi till menyn Inställningar genom att trycka på Windows + Me-kortkommandot. Här kommer vi att välja avsnittet Tid och språk.

Konfiguration för e-idiom

Väl inne, klicka på avsnittet “Språk” på den vänstra skärmen. Klicka sedan på tangentbordsknappen på höger sida.

Konfiguration idioma och teclado

I nästa fönster, på den första fliken, väljer vi “Spanska (Spanien) – Spanska” och kontrollerar att vi nu kan ändra accenterna korrekt.

Configuración elegir formspråk för el teclado

Om vi ​​vill lägga till några sydamerikanska varianter kan vi lägga till dem från avsnittet Önskade språk nedan. Här klickar vi på “Lägg till språk”. Vi söker till exempel efter spanska (Colombia) och klickar på Nästa för att lägga till det och göra det tillgängligt på vårt tangentbord.

Elegir idioma för installation

Installera om drivrutinerna

Om vi ​​fortfarande inte kan skriva accenter eller accenter med tangentbordet kan det bero på ett problem med tangentbordsdrivrutinerna. För att lösa dem högerklickar vi på Start-menyn och väljer Enhetshanteraren. Sedan hittar vi tangentbordssektionen och displayen. Högerklicka på vårt tangentbord och välj “Uppdatera drivrutin”. Slutligen, på nästa skärm, klickar vi på “Sök efter drivrutiner automatiskt”.

Teklado Actuisar Controller

Använd anti-malware-program

Om problemet kvarstår kan det bero på någon form av skadlig programvara som kan ha infekterat vår dator, så vi kan försöka göra en genomsökning.

GridinSoft Anti-Malware

Det är ett verktyg som kan upptäcka och eliminera all skadlig kod som kan ha kommit in i vår dator, det är mycket lätt att använda och passar alla typer av användare. Dess egenskaper inkluderar olika djupa scanningslägen och möjligheten att generera omfattande rapporter med alla resultat, med rapporter om systemet och sökvägen till filen där skadlig programvara finns. Det har 15 dagars gratis provperiod som vi kan ladda ner från vår hemsida.

Zemana AntiMalware

Detta program är ansvarigt för att skanna vår dator på jakt efter virus, trojaner, spionprogram, skadlig programvara, etc., som kan påverka några av dess delar, såsom tangentbordet. För att göra detta är han ansvarig för att upptäcka infektionen av vissa filer, och i så fall kommer han att ansvara för att de tas bort på ett säkert sätt. Det ger också realtidsskydd för att förhindra att vissa dolda skadliga program i de nedladdade filerna infekteras. Vi kan ladda ner testversionen från denna länk.

Återställ Windows 10 till föregående återställningspunkt

Om inget av ovanstående löser problemet kan vi återställa Windows 10 till en tidigare återställningspunkt där tangentbordet fungerade perfekt. Därmed kan vi äntligen lösa detta problem.

För att göra detta, gå till “Kontrollpanelen” och gå till avsnittet “Återställning”.

Restaurangens kontrollpanel

Senare väljer vi “Öppen systemåterställning” och klickar på “Nästa”.

Öppna återställningssystem

Nu behöver vi bara välja den “återställningspunkt” vi föredrar och klicka på “Slutför”. Efter att ha återställt systemet till dess tidigare tillstånd bör tangentbordet fungera på samma sätt som det gjorde vid den tiden.

Elegir punto de Restauración

Relaterade artiklar

Back to top button