Ta bort suddiga foton, skärmdumpar och frigör utrymme i Google Foto

I den här artikeln förklarar vi hur du tar bort suddiga foton, skärmdumpar och frigör lagring eller utrymme i Google Foto med ett nytt verktyg.

Det är en vecka kvar till slutet av den obegränsade och gratis lagringsupplevelsen i Google Foto, och Google har nu gett oss ett användbart verktyg för att hantera det. Det här verktyget erbjuder ett sätt att frigöra utrymme genom att ta bort suddiga foton, skärmdumpar eller foton som tar för mycket utrymme.

Om du tänker stanna kvar med Google Foto istället för att välja ett av alternativen hjälper det här verktyget dig att ge Google mer delat utrymme från den 1 juni.

Ta bort suddiga foton, skärmdumpar och frigör utrymme i Google Foto

Företaget tillkännagav nya användarplaner samt nya verktyg för att kontrollera Googles lagring. Det finns ingen “hög kvalitet” längre. Detta kommer att kallas att spara lagringsutrymme.

Det här verktyget kommer snart att vara tillgängligt direkt från Google Foton genom att gå till Fotoinställningar – Säkerhetskopiering och synkronisering och trycka på en ny knapp som heter Hantera lagring. Det här alternativet erbjuds användare, du kan pröva lyckan på denna länk. Om du får ett felmeddelande är ditt konto ännu inte aktivt.

Det första du kommer att se i det här verktyget är att det ger dig en tydligare indikation på hur mycket lagringsutrymme du har kvar. Användningen av Google Foto kommer att vara 0 idag om du inte har säkerhetskopior av originalkvalitet, men det kommer att ändras från 1 juni för nya uppladdningar.

Nedan finns avsnittet Granska och ta bort, där några kategorier av foton som du kanske vill ta bort för att frigöra utrymme visas. Listan du får beror på ditt bibliotek, men du kan se stora foton och videor, suddiga foton, foton och skärmdumpar från andra appar.

Bredvid varje objekt finns det totala lagringsutrymmet som upptas av varje kategori, och när du trycker på en av kategorierna ser du motsvarande bilder, till exempel suddiga bilder. Tryck på väljknappen för att välja de du vill ta bort eller alla och skicka dem till papperskorgen för att frigöra utrymme.

Observera att det här verktyget bara visar bilder som tar upp lagringsutrymme, så det kommer inte att visa dig några suddiga bilder du har i “hög” kvalitet.

Relaterade artiklar

Back to top button