Ta bort iOS 15 beta när den är officiell, behöver du den? –

Vad du ska göra när iOS 15 blir offentligt

Även om vi inte vet det exakta datumet när det kommer att släppas, och Apple säger bara att det kommer att vara “på hösten”, är sanningen att vi nästan kan ta det för givet att det kommer september när det händer. Historiskt sett hade det varit en riktig överraskning om detta inte hade hänt den nionde månaden på året. Men när iOS 15 kommer ut kommer det först att göra det med den som kallas RC, förkortning för Release Candidate, och som nyligen kallades GM (Golden Master). Denna version övervägs sista betaversionen och slutligen, vanligtvis 99% av tiden, blir samma version tillgänglig för allmänheten efter några dagar.

Om denna senaste betaversion verkligen är identisk med den som släppts till allmänheten, du behöver inte längre uppdatera … Annars kommer uppdateringen att dyka upp som en annan. Om du vill fortsätta att ta emot betaversioner versioner som kommer senare, som iOS 15.1, behöver du inte göra något annat än att fortsätta uppdatera, som den här gången med betaversionerna av iOS 15. Om du inte vill få fler betaversioner senare och uppdatera först efter att de slutgiltiga versionerna har släppts, behöver du ta bort betaprofil från iPhone genom att följa dessa steg:

 1. Öppna Inställningar.
 2. Klicka på Allmänt.
 3. Hitta delen “Profil” och gå in där.
 4. Klicka på iOS 15 Beta Software Profile.
 5. Klicka på Ta bort profil. Det är troligt att du då blir ombedd att ange en säkerhetskod och starta om din iPhone.

Och på frågan om det är nödvändigt Återställ Iphone vi måste säga nej. Som vi diskuterade i de tidigare raderna är det inga problem med den slutliga iOS 15 utan att vidta några åtgärder, och du kan till och med ta bort betaprofilen senare utan att radera dina data. Om det nu är sant att detta kan vara en av de tillfällen då det rekommenderas att formatera iPhone för att utesluta eventuella fel, men om allt fungerar bra är detta inte nödvändigt.

Är det samma sak med betaversioner av iPad, Mac, Watch och Apple TV?

I allmänhet, ja. Även om det är sant att varje enhet har sina egna egenskaper, gör alla i slutändan samma sak som iPhone med iOS: RC-versionen dyker upp och efter några dagar blir samma version allmänt tillgänglig. Om du har en betaversion på en eller flera av dessa datorer måste du följa dessa steg för att ta bort motsvarande betaprofiler när de slutgiltiga versionerna blir tillgängliga:

 • På iPad: processen är identisk med iPhone som beskrivs ovan.
 • På Mac:
  1. Öppna systeminställningar
  2. Klicka på Programuppdatering.
  3. Klicka där det står Detaljer medan du trycker på alternativtangenten (även känd som alt).
  4. Klicka på Återställ standardinställningar.
 • På Apple Watch:
  1. Öppna Watch-appen på iPhone.
  2. Gå till fliken “Min klocka”.
  3. Klicka på Allmänt.
  4. Hitta “Profil”.
  5. Ange nu “watchOS 8 Beta Software Profile”.
  6. Klicka på Ta bort profil.
 • På Apple TV:
  1. Öppna Inställningar.
  2. Gå till “System”.
  3. Klicka nu på Programuppdateringar.
  4. Klicka på Hämta betauppdateringar och klicka på Nej.

Relaterade artiklar

Back to top button