T95Z Plus: elegant 4K Android TV Box, beviset på GizChina.it

T95Z Plus

I dagens granskning ska vi prova a 4K Android TV Box kännetecknas av en trevligare design än de olika kinesiska konkurrenterna och en respektabel hårdvara, vi pratar om T95Z Plus, en lösning som åtminstone på papper är väldigt intressant.

Enheten är tillgänglig från GearBest till ett pris av ca. 50 euro med leverans från Kina.

Förpackningar och tillbehör

Försäljningspaketet är tillverkat av svart kartong, på vilken vi hittar några skrifter relaterade till produkten och begränsade till vissa tekniska specifikationer.

Inuti hittar vi TV Box, theströmförsörjning med Europeiskt uttag, den TV-kontroll (utan batterier), a HDMI-kabel ungefär en meter och en kort användarmanual på engelska.

Tekniska specifikationer

De tekniska specifikationerna för T95Z Plus de har en processor AmLogic S912X, baserat åtta Cortex-A53 kärna till 64 bitar, som arbetar med en klockfrekvens på 2,0 GHz. Den installerade GPU: n är Mali-T820MP3 och kan stödja upplösning 4K till 60 FPS med codec H.265 till 10 bitar och ävenHDR.

Närvarande då 2 GB minne DDR3 RAM Och 16 GB intern lagring eMMC expanderbar via microSD. Anslutning ger Wi-Fi med dubbla band, en dörr Gigabit Ethernet Och två USB 2.0-portar full storlek. Det finns också en optisk ljudutgång (SPDIF) och den Bluetooth 4.0.

Kroppens mått, med sexkantig form, är av 115 x 115 x 22 mm, medan vikten är ca. 150 gram. Slutligen hittar vi en kontakt för mini-jack från 3,5 mm AV, en mottagare IR, en dörr HDMI 2.0 och operativsystemet Android 6.0 Marshmallow.

Anmärkningsvärt är närvaron av en liten LCD-display på framsidan som anger tiden och några parametrar för TV-boxen, t.ex. aktiva anslutningar.

Konstruktion och design

där kropp av T95Z Plus verkligen är bra gjort, både när det gäller övergripande dimensioner och dimensioner, liksom för plast tagit, vilket visade sig vara bra kvalitet, eftersom jag inte upplevde några knarr eller böjningar någonstans på ramen. Den sexkantiga formen sticker verkligen ut, atypisk men mycket trevlig.

I den övre delen hittar vi en sexkantig struktur, medan det på profilen finns en liten remsa med färgade lysdioder; saknar Strömknappen. På den främre profilen hittar vi IR-mottagare och den bakgrundsbelysta LCD-skärmen. Till vänster har vi dock en dörr USB 2.0 och facket för microSD.

Bak finns utgången HDMI, ljudet och extrauttaget förStrömförsörjning. Slutligen hittar vi en dörr på höger sida RJ45 Ethernet GigaBit, ett USB 2.0-port och avsluta SPDF ut.

Som nämnts i början sticker designen verkligen ut för den atypiska formen på denna TV Box, dessutom gör frontskärmen den till en riktigt tilltalande produkt, också tack vare färgade lysdioder i övre omkretsen. Kompakt men inte särskilt trevligströmförsörjning, som har en produktion från 5V 2A och som därför kan leverera drygt 10 Watt.

Prestanda

De prestanda erbjuds av SoC AmLogic S912 jag är från mellanklass, även med tanke på de värden som returneras av riktmärke. Men den kraft beräkning av SoC visade sig vara mestadels lämplig för att garantera enbra användarupplevelse och även kunna garantera en reaktivitet av systemet av god standard.

L systemet det visade sig relativt redo att användas i nästan alla situationer, men med flera appar i bakgrunden märkte jag viss osäkerhet. Bra hastighet på tolkning i fas av bläddring, inte bra men verkligen acceptabelt.

Bra också de Wifi, vilket gjorde att jag kunde strömma olika multimediainnehåll från hemroutern utan problem. Medelmåttigå andra sidan prestanda av dörren GigaBit Ethernet installerat, vilket kan garantera hög bandbredd.

Den nya” Mali 820MP3 det fungerade också mycket bra med de viktigaste spelen, så att du kan spela lite av alla de senaste titlarna utan några speciella uppoffringar. I synnerhet försökte jag Asfalt 8 luftburen med Full HD-upplösning och även vid medellång / hög grafisk information får bra bildhastigheter.

T95Z Plus

Lågå andra sidan prestanda erbjuds av eMMC-minne installerat, vilket visade sig vara långt ifrån de mest presterande modellerna och anpassade till de mest ekonomiska lösningarna. Bra även där Termisk hantering, som trots den helt plastiska kroppen gör det möjligt att uppnå acceptabla värden.

Multimedia och videouppspelning

Som alltid, även på denna TV Box hittar vi de viktigaste förinstallerade multimediaapplikationerna, inklusive Kodi 16 Jarvis Och Netflix, Förutom Youtube och andra multimedia-klienter.

Med början från Kodi, Jag har inte stött på några problem, åtminstone med de testade pluginsna. Vänder till Netflixtyvärr hittar vi de vanliga begränsningar till storlek SD, med frånvaro därför av 4K. Också Youtube stöder inte 4K tyvärr, verkligen synd, eftersom appen stannar vid 1080P. Det finns också några alternativa klienter för att titta på filmer och strömmande media, som verkar göra ett bra jobb.

När jag går vidare till de klassiska testerna har jag inte stött på några problem med videouppspelning, varken i 4K det där Full HD, med koderna H.265 och H.264 och även med de tyngre, som spelas utan avbrott, även med videoexemplen i 4K till 60 FPS. Inga problem med videor a 10-bitars inte heller med dem i HDR vilket, på bekostnad av några sällsynta undantag, inte visade några problem med flytbarhet.

PresenteraHDMI CEC, en teknik som reglerar bildfrekvens utdata enligt specifikationerna för media som spelas, följt avHDR och den Real Time Clock-funktionalitet (RTC).

programvara

L ‘grafiskt gränssnitt har reviderats och är mycket modifierad av en launcher ägare, även om inställningspanelen ekar stilen med Android TV. Självklart kan vi ändra startprogrammet men standard gör redan sitt jobb bra, vilket gör användbart system också med TV-kontroll buntad.

Presentera som alltid den klassiska menyn för avancerade inställningar Android, lämplig för de mest krävande användarna. Sedan finns det flera genvägarmest använda appar, samlas in efter typ av ansökan. Missa inte låda, till höger.

Som framgår av NexBox A5, även på den här enheten hittar vi Android 6.0 Marshmallow, även om du ärligt talat inte märker för många skillnader med andra enheter baserat på Klubba. Vi kommer att se hur företaget beter sig med nästa uppdatering.

Slutsatser

Sammanfattningsvis måste jag erkänna att jag blev förvånad över hur funktionen fungerar T95Z Plus, främst för atypisk och trevlig design, för det andra för fullt stöd för alla testade videoexempel, även i HDR.

Den nya SoC Amlogic det är inte ett maktmonster men det levererar ett bra fluiditet och allmän reaktivitet lite i alla sammanhang, särskilt vid videouppspelning men också i spel.

T95Z Plus är tillgänglig från GearBest till ett pris av ca. 50 euro med leverans från Kina.

Vi påminner dig om att följa oss är väldigt enkelt: genom den officiella sidan Facebookvia vår nyhetskanal Telegram Telegram , vår grupp Telegram Telegrameller genom att prenumerera på vår tidning Spela tidningskioskGoogle Play Tidningskiosk. Här hittar du de olika nyheter som rapporterats av oss på bloggen. Det är också möjligt att kommentera, dela och skapa diskussionspunkter om ämnet.

Relaterade artiklar

Back to top button