Syskon i Kalifornien erkänner sig skyldiga till att ha stulit 800 MacBooks värda 2,3 miljoner dollar –

Ett par syskon i Kalifornien som stal ungefär 800 MacBook-datorer under sju år, totalt över 2,3 miljoner dollar i detaljhandelsvärde, har erkänt sig skyldiga till federala brott relaterade till brottet.

Patricia Castaneda arbetade på School of Humanities and Sciences vid ett privat universitet i Stanford. Under sin tid på universitetet var hon ansvarig för att beställa MacBooks till dess lärare och personal.

Enligt det amerikanska justitiedepartementet började hon stjäla och sälja MacBooks hon beställde för kontanter 2009 eller 2010. Till en början sålde Castaneda dem till en person som hon träffade via Facebook.

2016 började hon ge MacBook-datorerna till sin bror, Eric Castaneda, som skulle transportera dem till en person i Folsom, som sålde vidare MacBook-datorerna till köpare utanför Kalifornien.

På ett decennium hade de två lyckats stjäla över 2,3 miljoner dollar i detaljhandelsvärde, vilket kostade universitetet mer än 4 miljoner dollar totalt.

Patricia Castaneda erkände sig skyldig till federal programstöld, och i ett separat fall erkände hennes bror sig skyldig till konspiration för att transportera stulen egendom mellan staten.

Den amerikanska distriktsdomaren Kimberly J. Mueller kommer att döma paret den 7 juni. Patricia Castaneda kommer att riskera upp till 10 års fängelse och böter på 250 000 dollar. Eric Castaneda riskerar maximalt fem års fängelse och böter på 250 000 dollar.

I november 2020 kapade tjuvar en lastbil i England med över 48 pallar med Apple-produkter, till ett värde av totalt 6 miljoner USD.

Även i november greps en grupp på fem Amazon-anställda för att ha stulit iPhones från ett logistikcenter i Madrid, Spanien. Detaljhandelsvärdet antogs vara nästan 600 000 dollar.

Relaterade artiklar

Back to top button