Synology DSM Final Release 7.0 och Cloud Renewal Synology C2 –

För några veckor sedan publicerade vi en fullständig artikel om det nya operativsystemet DSM 7.0, alla nyheter som detta nya operativsystem har byggt för Synology NAS-servrar och de nya begränsningarna som det inför för att återkalla stöd för några av de alternativ som många användare har använt. DSM 7.0 förbättrar dramatiskt systemsäkerhet, hanterbarhet och mycket anpassningsbar datadelning med Synology NAS och SAN. Höjdpunkten i Synologys tillkännagivande idag är det offentliga molnet som kallas Synology C2 eftersom det innehåller många tjänster.

Vad är nytt i Synology C2, Synology Public Cloud

Synologys utvecklingsteam har släppt både hybrid- och molnapplikationer, inklusive en ny lösenordshanterare, Directory as a Service (DaaS), molnsäkerhetskopiering och nya säkra fildelningslösningar. genom internet. Synology har avslöjat många unika funktioner för sitt offentliga C2-moln och andra som perfekt kompletterar NAS-servrar.

En mycket viktig nyhet är Synology Active Insight , ett övervaknings- och diagnostiksystem för Synology NAS-servrar som fungerar i stor skala, vi kan registrera ett stort antal NAS-servrar och övervaka deras interna hälsa, allt från en snabb, intuitiv och verkligt komplett kontrollpanel. Denna kontrollpanel kan nås direkt över Internet med hjälp av en webbläsare, vi kan se alla tjänster för de olika NAS-servrarna, CPU och RAM-belastning, nätverksstatus, lagring och all annan viktig information om olika hårdvara som om den var överhettad.

Synology har utvecklat en helt gratis app för iOS- och Android-smarttelefoner som gör att vi kan hantera alla ActiveInsight-aviseringar så att vi kan se statusen för vår utrustning var som helst.

En annan viktig nyhet – Synology Hybrid Share Den här nya mjukvaran kombinerar flexibiliteten hos C2-lagring med möjligheten att synkronisera med lokala lösningar, vilket gör att vi kan fortsätta att komma åt delade filer och mappar även när vår NAS-server är offline. För att använda den här funktionen måste du logga in på Synology C2 med ett Synology-konto och konfigurera Hybrid Connect i delade mappar, och all data kommer att krypteras för att skydda vår integritet.

Synology C2 lösenord Det är synology-tillverkarens lösenordshanterare i molnet, vi kan generera lösenord och lagra referenser för senare användning, dessutom kommer det också att tillåta dig att ställa in engångslösenord för OTP och organisera alla nycklar i kategorier. En mycket intressant funktion är att den kommer att tillåta oss att synkronisera åtkomst till denna nyckelhanterare från alla enheter.

En annan mycket intressant funktion är att vi kommer att ha ett säkert filöverföringssystem där vi kan begränsa utgångsdatum, begränsa nedladdningar och till och med lägga till en vattenstämpel. Nära relaterat till säkerhet och lösenord hittar vi Synologys “Säker inloggning”, vi kan nu enkelt och snabbt autentisera till NAS:n med hjälp av 2FA (Two Factor Authentication) för att förbättra säkerheten.

Till sist, Synology C2-återställning är Synologys molnbaserade lösning som låter dig skapa säkerhetskopior med maximal sekretess med hjälp av AES-256 och RSA-4096 som kryptografiska algoritmer, vi kan tillhandahålla komplett skydd för Windows-datoroperativsystem samt Windows Server i alla versioner. Datakryptering är från början till slut, så all vår data kommer att vara säker. Den här tjänsten är avgiftsbelagd och kostar 30 € per år för 300 GB lagringsutrymme, även om vi också har ett erbjudande på 100 € per år för 2 TB lagring. Om du är ett företag är priset € 500 per år för 5 TB lagring och vi kan lägga till extra kapacitet i 1 TB partitioner för € 100 per år.

Slutligen beslutade Synology att fokusera på Synology Photos, ett alternativ till Google Photos, som betalas från och med nu och tar upp plats på vårt Google-konto. Den nya Synology Photos-appen kombinerar Photo Station och Synology Moments för att göra den till ett utmärkt alternativ till Google Photos, plus att programvaran är verkligen komplett för att organisera foton i album, AI-drivna filter för att känna igen människor och platser och mycket mer. Mer.

DSM 7.0 kommer att finnas tillgängligt från och med den 29 juni för alla NAS som stöds, och nya Synology C2-lösningar kommer att finnas tillgängliga från och med den 13 juli.

Relaterade artiklar

Back to top button