Synkronisera spel mellan Apple-enheter med Game Center –

Vad är Game Centers funktion

Game Center vinner mark i takt med att videospel utvecklas i Apples ekosystem. Du kanske hittar obekant funktionalitet, men sanningen är att den fyller en viktig funktion som alla spelare alltid bör ha i åtanke.

Hantera och spela med dina vänner

Game Center är främst inriktat på att hantera dina vänner som du måste spela med dem. Detta gäller naturligtvis särskilt för spel som är kompatibla och har full Game Center-kompatibilitet. Du kan hitta mycket information om aktiviteter som utförs av alla kontakter du har lagt till i tjänsten, till exempel gillar de spel du spelat mest eller prestationer du har uppnått. Det här är trots allt en helt onlinetjänst som på alla sätt försöker skapa en autentisk social plattform.

Spelcenter

Detta är inte bara begränsat till de personer du redan känner från dag till dag, utan du kan också lägga till personer du spelar olika spel med. Så bra gemenskap kan skapas som på andra plattformar såsom steam, även om det finns vissa begränsningar, till exempel. Det finns till exempel ingen textchatt i sig, eller ens röstchatt, vilket utan tvekan kan vara nödvändigt när man spelar tillsammans.

Prestationshantering

En annan grundläggande del av spelplattformen Game Center är rekord av prestationer. Genom att spela olika spel från App Store, förutom uppdrag som är tillgängliga under hela processen, kan vi även hitta prestationer som dyker upp vid specifika tidpunkter. De är integrerade av utvecklarna själva och kan hittas på välkända plattformar som Steam eller PlayStation.

game center logros

Dessa prestationer utgör en extra utmaning eftersom de består av att utföra olika uppgifter, som att döda ett visst antal fiender eller utföra olika åtgärder. Ur en handlingssynpunkt är de inte skyldiga att slutföra spelet. Det är trots allt ett tillfredsställelseincitament för den som vill slutföra spelet 100% eftersom de verkligen gillade ett visst spel. I själva Game Center kan du se alla dessa prestationer, såväl som de du fortfarande har.

Synkronisera dina spel

Men det riktigt viktiga med Game Center är möjligheten att synkronisera spelen du spelar. Detta inkluderar både spel från App Store och Apple Arcade. Således, om du spelar ett visst spel på iPhone, kan du alltid fortsätta spelet även om du byter iPhone. Detta gäller även hela ekosystemet som du har kopplat till samma Game Center-konto, till exempel på Mac, iPad eller Apple TV.

Det är viktigt att notera att synkroniseringsprocessen är väldigt praktisk eftersom den körs automatiskt i bakgrunden. Skapa bara ett Game Center-konto och länka det till ditt iCloud-konto så startar synkroniseringen alltid. Det finns ingen anledning att gå utöver det, vilket gör Game Center till den perfekta plattformen. Det är viktigt att ha en plats i iCloud, eftersom filer synkroniseras mest här, även om de inte tar upp mycket lagringsutrymme.

Skapa ett nytt Game Center-konto

Efter att ha övervägt allt som kan göras med denna plattform skapad av Apple är det viktigt att veta hur skapandet ska gå till. Tänk på att det inte skapas initialt med iCloud-kontot när en ny enhet används. Dessutom kan skapande endast göras på iPhone eller Mac, även om det senare kommer att synkroniseras med Apple TV och det är associerat med Apple ID.

Om du är på iPhone, för att ställa in konfigurationen behöver du bara följa dessa steg:

  1. Öppna “Inställningar”, titta i “Game Center”-listan och logga in.
  2. Aktivera alternativet Game Center och logga in med ditt Apple-ID.
  3. När du har skapat ett konto med inloggning kan du ange det smeknamn som du vill att andra ska känna igen dig med.
  4. Dessutom kommer du också att kunna komma åt din profilbildskonfiguration, som inte alltid behöver matcha din Apple-kontobild. Du kan till och med använda Memoji.

Spelcenter

När kontot har skapats kommer synkronisering och registrering av alla händelser som inträffar under hela spelet att börja. Från och med nu kan du börja njuta av den här upplevelsen och lägga till alla kontakter du vill ha. Fastän, endast Game Center-kompatibla spel kan finnas på denna plattform. … Detta är information som kan hittas i App Store vid nedladdning.

Om du är på Vallmo processen kommer att förändras lite, du måste följa dessa steg:

  1. Öppna App Store-appen.
  2. Om Game Center inte är aktiverat får du en varning när du loggar in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på ditt användarnamn.
  4. Klicka på Profil i Game Center.
  5. Gå till Systeminställningar> Internetkonton och klicka på ditt Game Center-ID följt av Detaljer.
  6. Ange smeknamnet som du vill att det ska visas med på skärmen, men om du vill ange en ny profilbild måste du göra det via iPhone.

Spelcenter

Hur du håller ditt spel synkroniserat

Som vi nämnde tidigare synkroniseras spel automatiskt när du ansluter till ditt Game Center-konto. Detta gäller iPhone, iPad, Mac och Apple TV, som fungerar tillsammans med själva Apple-ID:t. Det finns dock några överväganden som måste tas i beaktande för att synkroniseringen ska fungera korrekt. Det vill säga alla spel kan avnjutas på vilken enhet som helst från den plats där du lämnade den.

Men för detta måste du veta att inställningarna på din iPhone, iPad, Mac eller Apple TV måste vara korrekta. Det är därför samma Apple-konto måste köras på alla enheter. Det är också viktigt att kontrollera detta i Game Center-inställningarna för att veta det använder samma id som längst ner i avataren … I händelse av att du är i en familj förändras ingenting, eftersom allt styrs av ditt personliga konto, och du kan inte se resten av familjens spel eller störa deras synkronisering. Således garanteras integritet för alla användare.

Relaterade artiklar

Back to top button