Svaren på Pixel 2:s kamerabrister: ingen 4K @ 60fps, RAW, manuellt läge och mer

Note: We hope you enjoy reading this article: Svaren på Pixel 2:s kamerabrister: ingen 4K @ 60fps, RAW, manuellt läge och mer

Brian RakaowskiVP of Product Management, e Timothy Knightchef för Pixel 2:s kamerautveckling, intervjuades av NDTV Prylar, angående företagets nya smartphones, men inte bara. Så här är de viktigaste sakerna som framkom från deras chatt.

Pixel 2 producerar video med del synligt brus på natten, eftersom de vill öka ljusstyrkan mer. Det är en kompromissfråga, och Google har valt att gynna ljus även till priset av att ha mer brus, det vill säga genom att höja ISO. Å andra sidan bör full HD-videor uppvisa mindre brus än 4K-videor.

Pixel 2 spelar inte in video 4K @ 60 fps, och de kommer inte heller att göra det med framtida uppdateringar. Snapdragon 835 är 99% att skylla på, vilket inte stöder denna framerate. De två Google-cheferna bekräftade dock att det här alternativet definitivt är på vågen för “framtida produkter”Det är trots allt uppenbart att nästa generation kommer att förbättra den tidigare, så det finns inget att bli förvånad över.

Läget HDR + förbättrad (endast tillgängligt genom att aktivera växlingen för HDR + i kamerainställningarna) är i princip identisk med HDR + i de flesta fall. Endast sällan kan fotot ha ett större dynamiskt omfång. Foton i förbättrat läge kräver dock längre bearbetningstid, eftersom Zero Shutter Lag (ZSL) är avstängd. Och det kommer inte att förändras med användningen av Visual Core-chippet.

Frånvaron av manuellt och RAW-läge det är medvetet. Pixel 2s baserar mycket av sin kvalitet på bearbetning via maskininlärning av bilderna, vilket inte kunde ske i manuellt läge, vilket borde ge upp HDR +. Kanske kan saker förändras i framtiden, men för närvarande pratar vi inte om det. Och samma sak gäller i praktiken för RAW-bilder. Det är i grunden nackdelen att betala med Googles automatiserade tillvägagångssätt: du måste lita på att det fungerar och du måste låta det göra allt, för i manuellt läge skulle resultatet förmodligen bli (mycket) sämre, eftersom kameran är optimerad på mjukvarunivå snarare än hårdvara.

Det är ett förhållningssätt peka och klickasom syftar till att uppnå resultat DSLR-liknande men just för icke-proffs, som därför inte behöver mixtra med manuella kontroller.

Vi får se hur det kommer att bli med Pixel 3 i alla fall, för trots allt har det redan funnits några fina skillnader mellan Pixel och Pixel 2, och Googles påståenden från det senaste året kan lätt motbevisas av fakta om det kommande året. Förvänta dig i alla fall inga nyheter för den nuvarande Pixel 2, baserat på ovanstående.

Relaterade artiklar

Back to top button