styr IOT-enheter från kontrollpanelen –

Internet of Things är inte längre ett vagt löfte från tillverkare att befolka våra hem med smarta enheter. Många hem har redan en sådan enhet, och många hoppas att dess hantering ska vara så integrerad som möjligt. Xiaomi-mobiltelefoner kan redan göra detta tack vare den senaste versionen MIUI 12

Vi har länge vetat att Google jobbar på att få IOT-enhetshantering direkt från telefonerna själva. Och det verkar som Xiaomi gjorde min tolkning av detta med den senaste versionen av min anpassningsnivå.

Börjar nå alla användare

Som vi sa var det redan känt att Google inför kontroll av dessa smarta enheter från telefonens avstängningsmeny. Som vi redan har sett på Reddit har Xiaomi tolkat denna funktion på sitt eget sätt, och tog den till kontrollpanelen , i ett drag som verkar mer logiskt än Googles drag. På det här sättet smart enhetshantering , Så som glödlampa, Smart TV , smart högtalare och många fler kan åstadkommas genom att skjuta kontrollfältet från toppen av skärmen.

Miui 12.1.1.0 på Mi note 10 lite har Google Home-kontroller i Control Center. från Xiaomi

Efter det första avsnittet där vi hittar genvägar för åtgärder samt skärmens ljusstyrka, det fanns ett avsnitt “Hem” som låter dig komma åt dessa kontroller, representerade av stora knappar, med vilka enheter lättare kan slås på och stängas av, utan att behöva komma åt tillverkarens app eller Google Home. Tja, du måste ha den senaste MIUI 12 för det. I så fall är det din tur att aktivera den nya kontrollpanelen så att dessa kontroller kan visas.

Hur aktiveras den nya panelen?

Som vi pratar om det är inbyggd Android 11-funktion Xiaomi har tolkat detta på sitt eget sätt, och det är inte särskilt nyligen, eftersom det har annonserats i flera månader. Även om nu vissa användare ser det. För att använda den måste du först aktivera den nya kontrollpanelen.

  • Ange MIUI-inställningar
  • Klicka på “skärm”
  • Välj “Statusfält”
  • Aktivera nu “Använd nytt kontrollcenter”.

Logiskt sett, om du inte har IOT-enheter anslutna hemma, kommer du inte att se dessa nya alternativ i kontrollcentret. Men om de redan är inställda på att fungera normalt hemma kan du se nya knappar längst ner i kontrollcentret … Då blir det så enkelt som att klicka på dem så att enheterna slås på och av som genom ett trollslag.

Relaterade artiklar

Back to top button