Stort problem för Google Chrome-användare

Google Chrome, som används av miljontals människor dagligen, är en av de mest populära webbläsarna i världen. Indian Computer Emergency Response Team (CERT-IN), en del av ministeriet för elektronik och informationsteknologi, har rådet alla Google Chrome-användare att vara försiktiga.

CERT-IN klassade den här sårbarheten som “Hög” och noterade att “Flera buggar har rapporterats i Google Chrome som kan tillåta en angripare att exekvera godtycklig kod på det riktade systemet.

Varning för Chrome-användare: Uppdatera

Det kan vara en dålig idé för Chrome-användare om en angripare utnyttjar dessa buggar. CERT-IN anger att dessa brister finns i Google Chrome efter fri användning i “Säker surfning, läsarläge, webbsökning, menyfliksband för miniatyrbilder, skärmdump, fönsterdialogruta, betalningar, tillägg, tillgänglighet och publicering; stack buffertspill i ANGLE; Olämplig applikation i helskärmsläge (COOP), minnesåtkomst utanför gränserna i V8.”

Problemet finns i Chrome-versioner före 98.0.4758.80.

Google har redan släppt en lösning för detta problem. Google meddelade att uppdateringen åtgärdar 27 sårbarheter, enligt sin webbplats. “Tillgång till buggdetaljer och länkar kan vara begränsad tills de flesta användare har uppdaterats med en fix”, sa teknikjätten. “Om buggen finns i ett tredjepartsbibliotek som andra projekt är länkade till på liknande sätt, men som inte har åtgärdats än, kommer vi också att behålla begränsningarna.”

Som ett resultat är det mycket viktigt för Chrome-användare att uppgradera till den senaste versionen av Google. “Chrome 98.0.4758.80/81/82 för Windows och 98.0.4758.80 för mac och linux innehåller ett antal korrigeringar och förbättringar”, sa Google. Google sa att uppdateringen har släppts och kommer att nå användare under de kommande dagarna.

Relaterade artiklar

Back to top button