Stort internetavbrott i USA påverkar företag och tjänster –

Tisdag morgon nordost USA ligger i relativ tystnad strax före det enorma antalet klagomål. “Koppla ifrån” detta ord kommer inte bara från användare utan till och med från stora Internetleverantörer och företag som Verizon och MetroNet Internet.

Redan nu, tre dagar senare, finns det rapporter om Internetavbrott från Verizon-användare på östkusten.

“Vi varnar företag för att det finns ett stort internetavbrott i USA idag.” uppgav Intelice lösningar, ett internetkonsultföretag.

Vid 2:4 rapporterade många tjänsteleverantörer tillbaka till det normala, och vid 2:4 visade de flesta tjänster nästan normal åtkomst och funktionalitet, enligt rapporter från DownDetector.com. (En webbsida för krasch och problemövervakning i realtid som fungerar med användargenererade rapporter) som också visar att problem med avbrott började dyka upp denna måndagskväll, med 30 rapporter som släpptes tidigt på tisdagen.

De flesta av kraschrapporterna kom från användare i tisdags runt 11:30, med många företag och tjänsteleverantörer som ansluter sig till dem senare. Tjänster som t.ex Zoom
, Trög, Pokémon Go, och företag som t.ex Amazon och Epic Corp (EpicGames-ägare, Fortnite-utgivare) rapporterade också anslutningsproblem.

Bara 90 minuter efter det massiva avbrottet, utfärdade Verizon ett e-postmeddelande som förklarade för sina användare att de arbetar med detta problem, som skadar fiberoptisk tjänst i hela nordöstra korridoren, men att vissa tjänster redan har återställts.

Förutom Verizon, andra större butiker som t.ex AT&T och Comcast kallade det “Externt nätverksproblem”. Verizon rapporterade ett fiberavbrott i Brooklyn, men det är inte känt om detta var huvudorsaken till avbrottet.

Anslutnings- och nätverksproblem stör alla, men mitt i en pandemi 41,8 % av den amerikanska befolkningen som arbetar hemifrån (enligt Upwork) kan effekten av en dag utan tillgång till nätverket eller internettjänster ha en enorm inverkan på landets ekonomi.

Denna glitch kom vid en mycket svår tidpunkt när Reddit bröt aktiemarknaden genom att investera i Gamestop. Även om många har spekulerat i att strömavbrott är en företagsstrategi, har det inte funnits några bevis för att stödja detta påstående hittills.

Det hände också kort efter en massiv DDOS-attack på DYN som drabbade internet hårt under en hel dag i oktober 2020.

Förutom DownDetector har många användare rapporterat problem via Twitter. Dessa rapporter täcker ett stort område från Washington v Bostontill och med påverkar viktiga amerikanska statliga tjänster och stora finansiella företag och tjänster som Fidelity Investments.

Till och med de olika tjänsterna som erbjuds av teknik- och informationsjätten Google har slutat fungera. Under 2016 genererade Googles datacenter $1,3 miljard i ekonomisk verksamhet, 750 miljoner dollar i arbetsinkomst, och 11 000 jobb över hela USA, så effekterna i dessa tider av pandemi, när onlinetjänster är viktigare än någonsin, är utan tvekan häpnadsväckande.

“Om Outlook fungerar men YouTube inte gör det, vems fel är det då? Verizon viner. Men detta är inte självklart från första början.” sa Carey Wiedemann, en nätverksingenjör som hade anslutningsproblem i sitt hem i norra Virginia. Han uppgav att om problemet låg i Verizon-nätverkets stamnät, kunde vissa onlinetjänster störas även om ditt heminternet fortfarande fungerade.

Vi har fortfarande ingen information släppt av Verizon för närvarande, annat än vad som redan har avslöjats i det här inlägget, men vi kommer noga att övervaka eventuella meddelanden från telekomjätten.

Har du haft ett avbrott? Känner du till några andra tjänster som påverkas av det här problemet? Några implikationer som du tror inte fanns med i det här inlägget? Berätta i så fall för oss i kommentarerna!

Relaterade artiklar

Back to top button