Största lösenordsläckan med 8,46 miljarder –

Detta rapporteras av CyberNews, som upptäckte publiceringen av denna databas på ett populärt hackerforum. Denna databas består av 100 GB TXT-fil vilket innehåller 8,4 miljarder lösenordsinmatningar vilket förmodligen är en kombination av de flesta databaser som finns tillgängliga på nätet efter andra hack.

8,46 miljarder lösenord per 100 GB

Alla lösenord i läckan är i klartext och är mellan 6 och 20 tecken långa, med icke-ASCII-tecken och mellanslag borttagna. Hackaren som publicerade databasen hävdade att det fanns 82 000 miljarder poster totalt, men i verkligheten finns det knappt 8,46 miljarder.

Användaren namngav databasen som ” RockYou2021 “Förmodligen syftar på RockYou-läckan 2009, när hackare gick in på det sociala nätverkets servrar och fick 32 miljoner lösenord.

Rekordet för den största läckan hittills tillhör den sk Sammanställning av flera överträdelser (COMB) , med 3,2 miljarder lösenord. Enligt forskarna ingår denna databas i denna läcka.

Kontrollera om ditt lösenord har läckt

Det finns för närvarande cirka 4,7 miljarder människor anslutna till Internet, så denna databas fördubblar det antalet. Därför är sannolikheten att ett av våra lösenord finns där ganska stor. Faran med dessa databaser är att de kan användas som ordböcker för att hacka konton eller nätverk genom masskontroller.

Om vi ​​är osäker på att vårt lösenord har läckt, Har jag blivit fångad? (HBIP) lanserade nyligen en lösenordskontroll, där vi bara behöver ange den och se om den finns i någon läcka. CyberNews har även en egen lösenordskontroll där de för närvarande laddar upp databasen. Förhoppningen är att HBIP kommer att göra detsamma inom de närmaste timmarna.

Dessa typer av databaser säljs vanligtvis på Dark Web, och sällan når de till allmänheten på dessa hackingforum i ett format som också är tillgängligt för alla.

Om vi ​​har våra lösenord rekommenderar vi att du ändrar dem omedelbart och aktiverar tvåstegsverifiering så att ingen kan komma åt våra konton. Slumpmässiga lösenord som genereras av lösenordshanterare som Google eller LastPass är idealiska för situationer där Google också erbjuder bekvämligheten att automatiskt kontrollera säkerheten för våra lösenord och deras närvaro i liknande hack.