Stora fördelar med Periscope Zoom på Android-telefoner –

Nuförtiden fortsätter mobiltelefonteknologier att introduceras och förbättras för att göra dem mer kraftfulla och ge oss mer imponerande resultat. Det handlar om att skala terminalkameror, en av de egenskaper som har följt mobila enheter på deras bana sedan starten, även om fördelarna som den har att erbjuda oss ökar för varje gång, t.ex. periskop zoom mellan dina linsinställningar.

Innan du går in, för att markera alla fördelar och olika Android-smarttelefoner utrustade med sådan teknik. Det bör förtydligas att vi står inför en funktion som hjälper oss att förstora bilden som vi vill fånga. Det vill säga, med detta kommer vi att kunna förstora bilden utan att gå från vår sida.

Vad är denna zoom?

Det råder ingen tvekan om att denna teknik för att förstora en bild samtidigt som den är en av de viktigaste elementen vi hittar i mobilkameror idag. Förutom att det finns olika typer, är det dags att lära sig i detalj vad periskopets zoom var, som var den sista på scenen.

periskoplins

Han dök upp först 2019 och fick inte bara huvudrollen utan också många fans. Huawei har inkluderat denna teknik i P30 Pro … Att bli ganska kompetent tack vare de olika fotografiska funktionerna som den har att erbjuda oss eftersom de artificiella intelligensfunktionerna har förbättrats avsevärt. När det gäller denna terminal var det möjligt att öka upp till fem optiska förstoringar och nå 10x förstoring när hybridläget användes. Och allt tack vare användningen av periskopisk zoom.

Det första att veta är att denna teknik betyder att elementet som ansvarar för att ta bilden inte är placerat omedelbart bakom den yttre linsen … Så vi hittar den på ena sidan och i en vinkelrät position, så att en uppsättning kameraprismor riktar ljus till sensorn genom olika linser.

Med denna konfiguration är det möjligt att få ett större avstånd mellan linserna, med vilket det du kan få ut det mesta av det begränsade utrymmet vad terminaler erbjuder oss idag, trots att deras dimensioner har ökat under åren. Kort sagt är denna mekanism väldigt lik de periskop vi hittar på ubåtar. Dessutom är det viktigt att notera att en L-formad tunnel används för drift, i vars övre ände finns ett rektangulärt hål genom vilket ljus samlas upp så att det därefter kommer in i kamerans prisma.

Allt Periscope har att erbjuda i din mobilkamera

För att förstå lite bättre alla fördelar som denna nya teknik kan erbjuda oss i terminaler. Vi måste förstå att i fallet med en kamera är linskroppen större och sticker därför ut från resten av kroppen. I det här fallet skjuts den specificerade linsen och den interna matrisen framåt, vilket leder till att erhålla optik utan kvalitetsförlust.

Men som vi nämnde tidigare, när det gäller en mobil enhet, förhindrar dess reducerade storlek och det begränsade utrymmet som är tillgängligt för de olika kamerasensorerna att detta sker på samma sätt som i föregående exempel. Av denna anledning kan vi genom att använda den periskopiska zoomarkitekturen ha linsen och sensorn i terminalerna som har mer utrymme att röra sig, vilket gör att vi kan få större optik.

p30 pro periskop

Det är därför det är nödvändigt att ha L-formad tunnel eftersom en längre tunnel kommer att avsevärt öka utrymmet som för närvarande finns, och i de allra flesta terminaler, mellan linsen och sensorn. Detta gör rörelseomfånget större, vilket innebär större räckvidd.

Dessutom, när vi använder periskop i smartphones, kan vi ge dem vissa fördelar jämfört med andra som inte har denna teknik. Främst för att det maximala räckvidden som kan nås är mycket högre än vad vi kan hitta i den aktuella terminalkatalogen. Och, viktigast av allt, kommer den att växa utan att förlora bildkvalitet. Och detta är inte bara det bästa resultatet för en optiker, utan samtidigt en ökning av hybridens räckvidd.

Vilka mobiltelefoner har denna teknik

Vi nämnde redan Huawei P30 Pro i början, eftersom det var den första terminalen som gjorde periskopet känt på smartphonemarknaden. Sedan dess har fler varumärken lagts till den här typen av teknik. En av de mer anmärkningsvärda höjdpunkterna vi kan hitta är Samsung Galaxy S20 Ultra. även om det kanske mest anmärkningsvärda hittills har varit Samsung Galaxy S21 Ultra, infördes tidigare i år.

camara samsung galaxy s21 ultra

Så för tillfället verkar det som att detta system för detta är begränsat till avancerade Android-mobiler och även konsoliderat. Som vi också hittar det i Mi 10-seriens modeller som Mi 10 Pro eller Mi 10 Youth Edition, som till och med erbjuder oss upp till 50X. Även om vi i fallet med Mi 10 Ultra kan ha upp till 120X. Därför är dessa terminaler ett utmärkt exempel på den utmärkta prestanda som periskopet ger oss.

Även om vi inte får glömma en annan gammal enhet som t.ex Realme X3 SuperZoom … Jo, de valde även denna typ av arkitektur med bra resultat, förutom att de är ett möjligt utmärkande drag för dessa telefoner. Det kan inte heller OPPO var frånvarande, som under en tid inkluderade en sensor av periskoptyp i olika av sina mest kraftfulla terminaler för att erbjuda kvalitetszoom, vilket är fallet med Renault 10x zoom och horisontell fördelning Hitta X2 Pro

Andra typer av utvidgning

När vi pratar om den här tekniken tänker vi oundvikligen på andra befintliga typer: optisk, digital och hybrid … Om vi ​​börjar leta en efter en kan vi se att digitalkameror var de första som följde med mobilkameror. Optik har funnits i flera år, och den senaste är hybriden.

Först hittar vi digitalt, som i grunden består av virtuell zoomning på bilden. Det fungerar genom att uppfinna detaljerna som vi behöver fånga, så bildkvaliteten blir sämre. Å andra sidan finns det optisk zoom , vilket är relaterat till brännvidden och dess variationer. Det vill säga om vi ökar brännvidden kommer vi närmare den mer realistiskt än med systemet vi nämnde. Av denna anledning kommer vi att kunna få en mer verklig bild, och inte så “fiktiv”.

p30 zoom

Sedan finns det hybriden som kommer från kombinationen av båda systemen. Det tillåter oss också att gå ännu längre, men vi upprepar igen att vi kommer att tappa bra kvalitet i den slutliga bilden. Även om det har en fördel, eftersom vi inte kommer att förlora så mycket kvalitet vid en ökning av dess kvantitet. Precis som med digital teknik kommer vi att få bättre resultat.

Därför är det klart att vi med digitalt får en overklig bild. Medan med optik kommer vi att ha förstoringen och vi kommer att ha en bra slutbild. Men kom ihåg att detta kommer att vara föremål för linsbegränsningar. Om vi ​​har 3X är det max tre förstoringar, och det blir inte fler.

Relaterade artiklar

Back to top button