Stonex One: vår förhandsvisning (foton och video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Stonex One: vår förhandsvisning (foton och video)

Stonextack framför allt till arbetet med Facchinetti, har lyckats uppmärksamma sig som aldrig förr de senaste månaderna. Av Stonex One allt har sagts och dess motsats, men äntligen kunde vi prova det live, och för första gången kan vi ge dig intryck som inte kommer från tredje part.

Smartphonen som låg framför oss tyvärr det är ännu inte den definitiva modellen: det finns saker som soft-touch tangentbakgrundsbelysningsom nu bara aktiveras i mörker, och som kommer att fixas i den slutliga versionen (mindre designade och mer bakgrundsbelysta tangenter), eller Metall ram som i den övre delen inte är perfekt i linje med bakkroppen. Som jag också sa i videon är det små konstruktionsproblem som finns i förproduktionsprover, och som enkelt kan lösas innan stor distribution. I alla fall, om du hittar dem på modellen som kommer hem kan du alltid visa dem.

Stonex One är ganska lätt: endast 150 gram, mot till exempel 155 på en LG G4, som redan var bland de lättaste, eller 175 på en OnePlus 2 (förresten: har du sett vår förhandstitt?). Bakstycket tas enkelt bortför att byta batteri lika lätt (Vanni Casariproduktchef för Stonex, förklarade för oss att det avtagbara batteriet är en oumbärlig punkt för honom), och trots att locket är tillverkat av plastmaterial tenderar det att behålla en del fingeravtrycksom dock är mycket mer närvarande på frontglaset, absolut inte bland de mest oleofobiska vi någonsin testat.

Stonex One-foto - 24

De visa 5,5”, å andra sidan, är väldigt ljust, med ganska livliga vita och medelsvarta, som verkligen inte når intensiteten av AMOLED. Vanni förklarade sedan att anledningen till att använda en QHDsom inte är så mycket att hitta i bästa kvalitet jämfört med full HD, som på en bildskärm av den här storleken är svårt att se, som i viljan att tänka på framtiden, en framtid full av VR-tittare, som t.ex. Kartong, på vilken skillnaden i upplösning uppfattas, eftersom den accentueras av de använda linserna.

Slutligen kommer vi till en av de mest omtvistade anledningarna: valet av MediaTekmer exakt MT6795eller Helio X10, om du föredrar. Det första valet skulle verkligen ha varit Qualcomm, även för öppningen till modding, men med tanke på problemen med Snapdragon 810 fanns det lite rädsla. Liknande tal, men av olika anledningar, gäller för Intel och NVIDIA, som alltid är engagerade lite “halvvägs” i mobilvärlden. MediaTek gjorde också tillgänglig bl.a källoroch dessa kommer att anlända i september, med lanseringen av smarttelefonen, men för att komma åt den behöver du någon autentiserings-/registreringsmekanism, som dock inte har förklarats för oss i detalj för tillfället.

Stonex One-foto - 8

Mycket kraftfull också ljudetmen inte “pumpad”, det vill säga det finns också många toppar, och högtalaren, trots att den ligger på baksidan, är inte alltför uppoffrad ens genom att placera den på ett bord, också tack vare formen på bakstycket, vilket gör inte platta till fallet på toppen, för att inte kväva dess produktion.

Presentera också FM-radiobara för att göra alla nöjda..

När det gäller programvaran är det ett system Android 5.1 Lollipop lager (netto av ikonerna, som du fortfarande kan ta bort) med de tillägg som vi anser är typiska för MediaTek SoCs, det vill säga HotKnot (en sorts NFC men bara för filutbyte, inte för mobilbetalningar), dvs ljudprofilerden planerat uppvaknandeoch lite gest skärm av, inklusive dubbeltryck för att väcka, vilket vi testade och fungerar bra.

Även appen av kamera för tillfället ser det ganska mycket ut som MediaTek (något modifierat), men vid lanseringen av telefonen kommer det att finnas i Play Store Stonex kamera, en app att ladda ner gratis för att anpassa den fotografiska upplevelsen med exklusiva funktioner. Faktum är att Stonex vill ge användarna ett mycket rent system och sedan tillhandahålla ytterligare appar via Play Butik, som den just nämnde eller Stonex filhanterare. Idén i sig är också bra, så länge den är begränsad till appar; så länge det inte är en ursäkt att lämna hela systemet för lager: trots allt kan några fler anpassningar, om väl genomtänkta, inte skada.

Stonex lovar i alla fall uppdateringar varannan månad till operativsystemet, för att snabbt åtgärda eventuella problem och göra det framåt över tiden.

Stonex One-foto - 2

När vi kommer lite mer till sensationerna som dikterades av vårt korta test, praktiskt taget gjort direkt, tycktes systemet oss vätska och fri från särskilda kritiker, och även under en kort spelsession Grottjagare det fanns inga blockeringar. Slutligen, även en liten siffra på batteri: efter bara cirka 12 minuters video med kontinuerlig “tweaking” (men utan SIM), registrerade vi en minskning på 5 %, vilket betyder, matematiskt sett, cirka 4 timmars kontinuerlig användning, med batteri, vi minns, från 3 000 mAh (och utan SIM, vi upprepar det). Så ta hela det här sista stycket med fjädrarnaeftersom de är intryck baserade på ett test som är för kort för att vara definitivt, och i alla fall förblir smartphonen i våra händer ett icke-definitivt prov, både på gott och ont.

Vi ger dig därför en tid kl fullständig recensionsom kommer i augusti (men inte omedelbart, eftersom det fortfarande inte finns några slutliga modeller), och för nu lämnar vi dig till vårt videotest, följt av några bilder vi tog av själva enheten.

Vi tog sedan ett par bilder i farten med smarttelefonen inne på Stonex-kontoren (uppenbarligen av de närvarande tjejerna), men också tack vare neonljusen och den vita bakgrunden är resultatet ganska suddigt. En anmärkning i detta avseende, sensorn är en Sony IMX230, och inte 240 som nämns i videon. Tvivlar dock inte på att, som alltid, även den fotografiska sektorn kommer att undersökas i sinom tid.

Foto Stonex One

Stonex One fotografiska prover

Relaterade artiklar

Back to top button