Stöld och försäljning av data på darknet ökar –

Onlineförsäljningen av stulen data ökar

Mörk nät det är en dold del av internet där cyberkriminella säljer verktyg för att attackera datorer, skadlig kod, stulen data… Kort sagt alla möjliga olagliga produkter som även innehåller datorprogram för att utföra attacker.

Bland de inloggningsuppgifter som vi kan hitta stulna på Dark Web kan vi nämna sociala medier, e-post, finansiella appar som PayPal … Men något som har ökat markant på sistone, som säkerhetsforskare påpekar. är data fjärråtkomst till skrivbordet

Covid-19-pandemin har medfört viktiga förändringar i hur vi använder teknik och ansluter till internet. Många användare började arbeta hemifrån. Det gör det fjärråtkomst datorutrustning i nuet. Men självklart kan det också finnas sårbarheter och problem som äventyrar integriteten.

Det har skett en märkbar ökning bedrifter att stjäla RDP-åtkomstdata. Det gäller både privata användare och företag och organisationer. Priset som cyberbrottslingar erbjuder denna typ av information till försäljning varierar, men vissa tjänster växer.

Hackare köper också offrens personliga information för att utföra ransomware-attacker. De kan använda den för att utföra sådana attacker eller även för att kräva lösen i utbyte mot att de inte filtreras på nätverket. Det finns vissa webbläsare för att komma in på Dark Web.

Hur man undviker identitetsstöld på nätet

Vi har sett att försäljningen av stulen data på nätet har ökat rejält. Hackare letar efter ett sätt att få denna information och därefter göra en vinst. Användare har nu möjlighet att skydda sina onlinedata och förhindra att det händer. Här är några tips.

Undvik att lämna ut information

Något mycket viktigt och viktigt – att undvika personligt informationen är offentlig. Undvik till exempel att publicera vår data när vi gör ett inlägg på ett internetforum eller lämnar en kommentar på en webbsida.

Om vi ​​skriver på någon sida att tredje part har tillgång till och gör information allmänt tillgänglig, såsom en e-postadress eller ett telefonnummer, kommer vi att äventyra integriteten och utsätta uppgifterna för risker.

Har säkerhetsprogram

Självklart måste vi också ha säkerhetsprogram. Bra antivirus kan förhindra skadlig programvara, såsom en keylogger, från att infiltrera lösenord och referenser för att komma åt applikationer och tjänster.

Vi har många verktyg, både gratis och betalda, för att skydda dig själv. Vi behöver bara välja den som fungerar bäst för vår enhet och kan skydda oss på rätt sätt.

Håll systemen uppdaterade

Men vi måste också poängtera vikten av att bevara system uppdaterade … I många fall uppstår sårbarheter som kan utnyttjas av hackare för att utföra sina attacker. Detta gör det mycket viktigt att ha de senaste uppdateringarna för att åtgärda säkerhetsbrister.

Sunt förnuft

Det kanske viktigaste är sunt förnuft … Många av de hot som används för att stjäla information kräver användarinteraktion. Till exempel e-postbilagor som behöver laddas ner eller installeras med någon form av skadlig programvara.

Relaterade artiklar

Back to top button