steg på en Mac –

Mål för betaversioner av macOS

Som alla teknikföretag tvingas Apple testa nya funktioner innan de publiceras. När de utvecklas testas de internt av utvecklarna, men när urvalet av användare är litet kan det vara lätt att lämna oavslutade affärer. Om stabiliteten äventyras kan det påverka slutanvändarens upplevelse, och detta är oacceptabelt. Av denna anledning, när dessa nya versioner väl har utvecklats, måste de testas av ett stort antal användare, börja med utvecklarna och sedan av frivilliga testare.

Genom ett rapporteringssystem som fungerar som en macOS-app kan alla som testar betan ge sin åsikt. Dessutom är möjligheten att skicka alla upptäckta fel också integrerad. De tas emot av Apples mjukvaruingenjörer för att lösa alla problem genom att lansera på varandra följande betaversioner av denna macOS-version de arbetar med. Var och en av betaversionerna blir mer stabila, med några få undantag. I slutet av denna process är versionen helt stabiliserad och redo att släppas för alla Mac-datorer.

Till detta kommer problemet att utvecklare måste anpassa sina applikationer till dessa nya versioner. Det skulle vara meningslöst för Apple att släppa en uppdatering omedelbart om apptillverkarna inte kunde anpassa sitt arbete till dessa nya omständigheter.

Vem kan ha beta på sin Mac

Apple har valt två grupper för att installera den nödvändiga installationsprofilen för enheter som kommer att uppgraderas till betaversioner. Prioriteringen, eftersom det inte kunde vara annorlunda, ligger hos utvecklarna. Det är dessa som är ansvariga för att anpassa sina applikationer för denna nya version för att få de nödvändiga uppdateringarna för att fungera korrekt.

För att säkerställa att alla användare kan komma åt denna beta och rapportera buggar, inkluderar Apple även denna beta för användare i allmänhet. Således är provet som samlas in för övervakning mycket större. Liksom utvecklarna har de möjlighet att skapa olika buggrapporter eller åsikter i allmänhet om stabiliteten i betan. Problemet är att det vanligtvis måste göras på engelska och inte på ditt modersmål.

Risker med att installera Beta på Mac

Det faktum att dessa försök är för specifika användare har bara sina egna skäl. Som vi sa är dessa betaversioner inte slutgiltiga och instabila. Med detta menar vi att de har buggar och stabilitetsproblem. När betan är i ett framskridet stadium kan dessa fel vara minimala och svåra att upptäcka dagligen. Problemet är att dessa fel kan orsaka olika olägenheter, såsom blockering av utrustning, minskad autonomi, fördröjning i systemet …

Kort sagt, det finns en lång rad risker förknippade med att installera en beta. Allt detta är alltid detaljerat innan konfigurationsprofilen laddas. Det är därför du aldrig behöver installera beta på din huvudenhet när vi pratar om instabil programvara i allmänhet. På så sätt undviker du fel som så småningom kan göra att din Mac blir oanvändbar.

MacOS betatestschema

Apple har satt ett antal gemensamma lanseringsdatum för de olika betaversionerna. Till en början kan macOS undvika andra versioner av andra operativsystem. Han ligger alltid lite efter på grund av svårigheterna i samband med hans utveckling.

Vad du behöver veta är att i och med lanseringen av beta så når den först utvecklarna och sedan betatestarna. På så sätt täcker Apple ryggen och får utvecklare att drabbas av de viktigaste och mest irriterande misstagen i första hand. I händelse av att de inte existerar och inga anomalier visas i de genererade rapporterna, är grönt ljus redan gett så att även vanliga användare kan testa det.

Vanligtvis släpps betaversioner initialt varannan vecka när viktiga ändringar ingår. Sedan släpps de varje vecka med jämna mellanrum fram till slutet av utvecklingen. Release betaversioner slutar vanligtvis när nästa generations programvara kommer.

Installera Betas till utvecklingsteam

Om du är på väg att ta det första steget, vet att om du är en utvecklare har du tillgång till konfigurationsprofilen. Detta kommer att redigera alla Mac-alternativ så att det finns en motsvarande betauppdatering. För att få denna åtkomst måste du veta att du måste vara medveten om planens betalningar för att dina autentiseringsuppgifter ska kunna aktiveras fullt ut. När du uppfyller detta krav behöver du bara följa dessa steg:

 • Ladda ner MacOS Developer Beta Access Utility-appen. Du måste ange tillhörande Apple ID-uppgifter.
 • Starta appen på din Mac och följ instruktionerna som visas för att göra ändringar i inställningarna.
 • När installationen är klar kommer du att se macOS beta visas i Mac App Store för nedladdning.
 • Så snart en ny betaversion är tillgänglig visas ett meddelande om att den har installerats.

Tillgång till offentliga betaversioner för Mac

För att gå med i Apples offentliga betatestare-grupp måste du först registrera dig på en portal som företaget underhåller. På så sätt kommer du att ha tillgång till alla betaversioner som kommer att släppas med tiden. Uppenbarligen, som vi kommenterade tidigare, finns det ett antal risker och rekommendationer du måste ta för att få den bästa möjliga upplevelsen. För att slutföra denna process behöver du bara följa dessa steg:

 • Gå till beta.apple.com.
 • Registrera dig i programmet i det övre högra hörnet.
 • Välj alternativet “macOS”.
 • I det första steget som visas måste du klicka på Registrera din Mac.
 • Du kommer att få ladda ner konfigurationsprofilen som krävs för installationen.
 • När det är gjort installerar du betaversionen i dina Mac-inställningar under Uppdatera.

Kom ihåg att förebyggande är det viktigaste. Tänk på att du bör göra en säkerhetskopia i förväg om du måste gå tillbaka, tappa aldrig information som du har lagrat i lagringsenheten.

Hur tas betaversioner av macOS bort?

Att installera betaversionen är inte ett slutgiltigt beslut eftersom det alltid kan vändas. Det första du ska göra är att sluta ta emot uppdateringar av alla slag genom att avinstallera din Mac från det här programmet genom att följa dessa steg:

 • Ange systeminställningar.
 • Gå till avsnittet “Programuppdatering”.
 • På vänster sida kommer du att se en fras som indikerar att Mac är i ett betaprogram.
 • Klicka på “Detaljer” och stäng av alternativet för att sluta ta emot framtida betaversioner.

Därefter visas inte längre uppdateringar som inte är slutgiltiga. Men om du vill att några spår av denna beta ska försvinna, måste du formatera lagringsenheten fullständigt och återställa systemet med hjälp av en säkerhetskopia eller som om det vore en helt ny dator. Det är här det är viktigt att säkerhetskopiera i förväg.

Relaterade artiklar

Back to top button