Statusen för iOS 15 och iPadOS 15 begränsar vilka aviseringar som visas

Apples mjukvaruförändringar kommer att inkludera en hel del förbättringar i iOS och iPadOS inklusive statusändringar som påverkar aviseringar, medan iPadOS kommer att få förbättrade multitasking- och widgetplaceringsalternativ.

Apple förväntas använda sin WWDC 2021 keynote för att visa upp kommande funktioner och ändringar som kommer att göras i sina viktigaste operativsystem i höst. På lördagen påstods en rapport beskriva några av de förändringar som förväntas för iOS 15 och iPadOS 15.

I keynoten kommer Apple att försöka göra integritet till en viktigare post för användare att hantera, enligt . Som en del av pushen kommer en ny kontrollpanel att inkluderas i iOS 15 och iPadOS 15 som kommer att visa detaljer om vilken typ av data som samlas in av tredjepartsappar som är installerade på enheter.

Ett nytt statusalternativ kommer att erbjudas, vilket gör att användarna kan ställa in om de sover, arbetar, kör bil eller inte vill bli störda. Beroende på status kommer specifika meddelanden och varningar att visas för användaren, medan andra kommer att tystas tills en annan status som tillåter dem används.

Det nuvarande Stör ej-läget begränsar redan meddelanden som visas för användaren, även om det föreslagna systemet verkar erbjuda en högre granularitet i kontroll.

Detta statussystem kommer också att introducera ett större fokus på automatiska svar till personer som kontaktar användaren. En ny design av meddelandebanner för toppen av skärmen tros också vara på väg.

Meddelanden-appen kommer att få några ändringar för att göra den mer av en direkt konkurrent till Facebooks meddelandesystem. En ny låsskärm arbetar också på, även om delar av den tydligen inte kommer att visas i år.

För iPad-användare specifikt kommer startskärmen förmodligen att introducera widgetstöd. Även om de normalt är synliga i en kolumn längst till vänster på iPadOS-startskärmen, verkar det som om den uppdaterade versionen kan stödja widgets placerade på hela hemskärmen, snarare än begränsat till ett område.

Ökade multitasking-alternativ i iPadOS sägs också vara på väg, vilket kommer att göra det lättare att hantera flera appar som körs samtidigt, även om inga konkreta detaljer om vad dessa förändringar kan vara erbjöds av rapporten.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button