Starlink, SpaceX:s internetsatellit, går live sommaren 2021 –

Gwynne Shotwell, president Spacex , sa att SpaceX:s satellitnätverk kommer att vara fullt operativt över hela världen från och med september. Detta gör att den kan hyras från vilken plats som helst och täckas. Men även om de kan erbjuda tjänster måste ett företag erhålla myndighetsgodkännande från varje land innan de kan erbjuda tjänster som operatör.

Världsomspännande täckning: Starlink har tillräckligt med satelliter

Företaget hävdar att det redan har 100 000 500 000 aktiva användare som använder tjänsten, och de har ytterligare 10 000 registrerade personer som redan har betalat för sin bokning och väntar på att få utrustningen och börja använda tjänsten. Företaget lider av brist på chips och komponenter runt om i världen, och av denna anledning kan de inte producera så många antenner och terminaler som de skulle vilja, så utbyggnaden fortsätter i en något långsam takt.

Starlink är verksamt i Storbritannien, USA och Kanada, men de har redan registrerat dotterbolag i Österrike, Australien, Argentina, Brasilien, Frankrike, Chile, Colombia, Tyskland, Grekland, Irland, Italien, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland. , Filippinerna. , Sydafrika och Spanien

Se upp för värme och Starlink-antenner

För några dagar sedan fick vi veta att Starlink-antennen inte fungerar alls om det är mycket värme i miljön. En användare uppgav att när han nästan nådde 50 grader Celsius där han bor i Arizona slocknade antennen och han kunde inte använda internet. När temperaturen väl sjönk till cirka 40 grader kunde han använda den igen. Antennen är vit för att undvika onödig överhettning, men det tyder på att vi måste vara försiktiga när vi placerar antennen.

SpaceX arbetar på nya antenndesigner som kommer att göra den mer kompakt, så det kommer inte att vara ovanligt att de i framtiden skapar högtemperaturorienterade modeller med inbyggd ventilation. Nu försöker de sänka produktionskostnaderna, eftersom de säljer den första utrustningen med förlust. V produktionskostnad Den har dock inte slutat falla sedan de började tillverkas.

Bokningskostnaden är 99 euro , med kostnaden för utrustning 499 euro som du behöver lägga till 60 euro för leverans eftersom de tillverkas i USA och skickas därifrån. Deras mål är att tillverka miljontals av dessa antenner vid en fabrik som de är på väg att bygga i Austin, Texas. Dessutom tillkommer avgifter för internetuppkoppling. 99 euro per månad

Relaterade artiklar

Back to top button