Starlink kommer att bygga 200 tusen terminaler i Indien

SpaceX:s satellitnätverk Starlink siktar på att installera 200 000 användarterminaler i Indien som en del av sin strategi att utöka tjänsterna i Asien. Företagets Indien-direktör, Sanjay Bhargava, uppgav på LinkedIn på måndagen att Starlink Satellite Communications Private har etablerats i Indien.

Ett “brett mål” har satts upp för att distribuera 200 000 Starlink-användarterminaler i mer än 160 000 landsbygdsområden i Indien senast i december 2022, förklarade PayPals verkställande direktör Bhargava på LinkedIn.

Användarterminaler som är anslutna till Starlink-satelliter kommer att inkluderas i uppsättningen $499 som användare får efter att ha registrerat sig för ett månatligt internetabonnemang på $99.

Starlink kommer att bygga 200 tusen terminaler i Indien

Starlink vill “tjäna de undertjänade” i Indien

Starlink syftar till att ge internetåtkomst till skolor i och runt New Delhi. “Vi vill tjäna de undertjänade,” sa Bhargava.

Enligt Bhargavas LinkedIn-profil har Bhargava tidigare arbetat med SpaceX:s vd Elon Musk för att skapa PayPal.

Elon Musk twittrade, “Sanjay förtjänar mycket beröm för att ha gjort X/PayPal till en framgång. Nu hjälper det SpaceX att betjäna landsbygdssamhällen i Indien.”

Starlink för samtal med två filippinska telekommunikationsföretag för att etablera sin satellittjänst, enligt en rapport som publicerades på fredagen i Bloomberg.

Det finns för närvarande mer än 1 650 Starlink-satelliter i omloppsbana. Företagets mål är att nå 42 000 personer i mitten av 2027 för att erbjuda en världsomspännande internettjänst.

Relaterade artiklar

Back to top button