Stäng av realtidsskydd i Windows Security

Att stänga av realtidsskydd i Windows Security är något du kan behöva i vissa situationer.

Windows 10 kommer med ett antivirusprogram som heter Windows Defender – Windows Security som standard. Programmet skyddar din dator mot hot i realtid. Ibland kanske du kanske vill använda dina egna antiviruslösningar istället för Microsofts antivirus. Vi förklarade processen för att stänga av realtidsskydd i Windows Security.

I Windows 10, om du installerar ett annat antivirusprogram, kommer Windows-säkerhet automatiskt att stänga av realtidsgenomsökning av hot. Om du vill använda vissa antivirusprogram tillfälligt, kanske du vill stänga av dem.

Varning: Gör bara detta om du vet vad du gör och varför. Inaktivering av Windows Security gör att den infekteras med skadlig programvara och Windows Security kan inte skanna den.

Inaktivera realtidsskydd för Windows Security steg för steg

Öppna först Start-menyn och skriv “Windows Security”. Tryck på “Enter” eller klicka på genvägen “Windows Security” för att starta. I Windows Security, klicka på “Virus & Threat Protection” i sidofältet. Välj sedan “Hantera inställningar”. I “Inställningar för virus och hotskydd”, hitta alternativet “Realtidsskydd” och klicka på knappen som säger “På” för att stänga av det.

Realtidsskydd är nu avstängt. Windows Security visar också ett varningsmeddelande ovanför omkopplaren som säger att din enhet nu är sårbar. Windows kommer automatiskt att aktivera realtidsskydd inom kort.

Stäng Windows-säkerhetsfönstret och inställningarna sparas. Om du vill aktivera realtidsskydd, besök sidan “Virus- och hotskydd” igen och slå på strömbrytaren igen. När du gör dessa operationer, kom ihåg att vara säker!

Så praktiskt är processen att inaktivera Windows Security i realtid…

Relaterade artiklar

Back to top button