Ställ in Kodi så att minderåriga kan använda den på ett säkert sätt –

Tänk på att med Kodi kan vi spela alla typer av videoinnehåll. Och det är för att inte tala om de internationella TV-kanalerna som vi kan titta på från själva mjukvaran. Och faktum är att när vi använder Kodi hamnar vi på en plattform som erbjuder oss praktiskt taget oändligt innehåll. Som du kan föreställa dig kan de vara av väldigt olika karaktär, även för vuxna.

Detta kan ibland vara ett problem, speciellt om vår dator används av barn i huset. Detta beror på att vissa tillägg eller tillägg som vi kan installera kan ge tillgång till innehåll för seniorer … Allt detta som vi kommenterar kan göra det svårt för föräldrar att skydda sina barn när de använder det här programmet. Vi har dock alltid möjlighet att korrekt konfigurera programvaran i fråga och välja lämpliga tillbehör för installationen.

Detta är vad vi vill prata om i dessa rader så att minderåriga kan använda programmet i full säkerhet. För allt detta kommer vi att prata om ett antal konfigurationer och parametrar som Cody erbjuder oss och gör det därmed säkrare mot visst innehåll.

Ställ in föräldrakontroller på Kodi

Det första vi ska göra är alltså att använda den användbara funktionalitet som programmet erbjuder oss för de uppgifter som vi kommenterar. Detta är något som vi kan använda i en mängd olika applikationer, inklusive operativsystemet Windows 10. Specifikt menar vi att Kodi kommer med grundläggande föräldrakontrollfunktionalitet som inkluderar en innehållsblockeringsfunktion.

Detta alternativ, även om det är något dolt, låter oss kontrollera vilka delar Kodi programvara kan nås fritt. Det låter oss också konfigurera programmet så att ett huvudlösenord krävs när vi försöker komma åt andra delar av det. Allt vi behöver göra är att välja en låskod och ange de objekt som vi vill begränsa åtkomsten till. Som du kan föreställa dig kan vi begränsa åtkomsten till vissa avsnitt programvara. de som inte har ett lösenord.

För att aktivera det här avsnittet kommer vi att berätta att det första vi gör är att öppna Kodi. Vi navigerar sedan till dess huvudmeny via den kugghjulsformade ikonen som vi ser uppe till vänster i huvudgränssnittet.

konfiguration kodi

Väl i det nya fönstret som dyker upp på skärmen trycker vi på knappen märkt “Gränssnitt” och klickar på det lilla kugghjulet längst ner tills inskriptionen “Expert” dyker upp. Så i den vänstra rutan hittar vi redan ett alternativ som heter Huvudslottet som intresserar oss i det här fallet.

Bloqueo maestro

Nu kommer vi att ha möjlighet från det första av alternativen som finns här att installera behörighetskod … Vi kan uppnå detta helt enkelt genom att klicka på koden och ställa in huvudlåset. Vid det här laget öppnas ett nytt fönster där vi kan välja vilken typ av lösenord vi ska använda i Kodi. Vi behöver bara skriva ett lösenord och ange det igen för att validera koden vi inkluderade.

Samtidigt kan vi i samma fönster välja de funktioner som vi vill blockera. Det är här vi hittar elementen i applikationen, som musik, video eller programfönstret. Vi kommer också att ha möjlighet att begränsa åtkomsten till inställningsfönstret, tilläggshanteraren eller till och med filutforskaren.

konfigurera kontraseña

För att slutföra hela installationsprocessen behöver vi bara spara ändringarna och återgå till Huvudmeny … Från och med nu, varje gång vi försöker komma åt ett låst objekt, kommer Kodi att be oss om ett lösenord innan vi beviljar åtkomst.

Förhindra åtkomst till oönskade tillägg

Det är värt att notera att de flesta av Kodi-tilläggen ingår i ett antal arkiv. De är också enorma samlingar av filer som gör det enkelt att hitta och installera plugins. Vi kan skaffa d-plugins själva eller genom ovanstående arkiv.

För att ge oss en idé erbjuder själva programmet oss förvaret detta blir tillgängligt för oss när du installerar programmet. I den hittar vi en serie tillbehör som kan vara användbara inom många användningsområden och beteenden. Som du kan föreställa dig är allt detta helt lagligt och pålitligt. Men samtidigt kan användare installera tredjepartstillägg som triggar alla sorters innehåll, även sådant som vi inte behöver för de små i huset.

Vi berättar allt detta för att vi har möjlighet att begränsa åtkomst och installation för de oönskade tillägg. Detta uppnår vi genom att helt enkelt aktivera en funktion som redan är integrerad i programvaran vi pratar om. För att göra detta startar vi mediacentret igen, och återigen kommer åt dess konfigurationsfönster, som vi såg tidigare. På den nya skärmen som visas klickar du på avsnittet “System”.

I den vänstra rutan ser vi att det finns en sektion som heter Tillägg, det är där vi är. Det är då vi till höger ser en Kodi-funktion märkt Okänt ursprung.

Okänt ursprung

Nu behöver vi inte längre inaktivera väljaren bredvid alternativet om det är aktiverat. Som vi nämnde tidigare kommer detta att förhindra potentiellt skadliga tillägg till installeras eftersom de leder till oönskade källor. Samtidigt kan vi alltid använda tilläggen som multimediacentret själv tillhandahåller oss för att installera de vi behöver.

Skapa nya profiler med kontroller och låsning

Ett annat beslut vi kan fatta i detta multimediacenter skapa det profiler för de användare vi vill kontrollera. I det här fallet kommer de att hjälpa oss att kontrollera tillgången till visst innehåll, som till exempel kommer att vara det minsta i huset. Och vi måste veta att Kodi tillåter oss att skapa flera användare utöver administratören som är den huvudsakliga.

Samtidigt, för dessa sekundära användare, kan vi upprätta en serie lösenordslås, som vi såg tidigare. Dessutom kan vi för var och en av dem fastställa ett antal regler och Block … För att göra detta, som vi kommer att kommentera igen, måste vi gå till kugghjulet i programmets huvudgränssnitt för att komma åt dess konfiguration.

I det fall som berör oss nu måste vi klicka på profilsektionen så att vi i fönstret som dyker upp kan skapa nya bredvid den huvudsakliga. Förutom att tilldela ett namn till var och en av profilerna vi skapar, kan vi ange diskutrymme för dem och Installera blockera innehåll, som vi såg tidigare.

Skapa profiler Kodi

Skillnaden i det här fallet är att vi kan sätta block för vissa typer av innehåll oberoende för varje användarprofil.

Relaterade artiklar

Back to top button