Ställ in aktiva funktioner på vilken mobil Bluetooth-anslutning som helst

Det finns ett stort antal enheter som gör att vi kan interagera med vår mobiltelefon via en Bluetooth-anslutning. Utan kablar kan vi mer än någonsin anpassa aktiva funktioner i Blåtand anslutning från en mobil. Det är detta som gör att vi kan aktivera eller inaktivera några av nyckelfunktionerna som fungerar via den här länken.

Det finns många specifika funktioner som olika enheter kan ha när de är anslutna via Bluetooth till vår mobiltelefon, och dessa kan enkelt redigeras från Android i anslutningshanteraren av denna typ. Egenskaperna för var och en av de anslutna enheterna.

Hur man redigerar dessa Bluetooth-funktioner

Det finns dussintals olika typer av enheter som vi ansluter till våra mobiltelefoner, och naturligtvis har var och en olika typer av funktioner som gör dem unika.

Det är inte samma sak att ansluta ett headset som en bluetooth-högtalare eller ansluta till en bil-walkie-talkie Var och en har exklusiva funktioner som enkelt kan aktiveras eller avaktiveras från en specifik meny i Android. För att göra detta måste vi göra följande.

  • Efter anslutning via Bluetooth går enheten in i telefoninställningarna.
  • Välj “anslutna enheter”
  • Klicka nu på mutterikonen för att ändra egenskaperna för Bluetooth-anslutningen med den här enheten.
  • Välj skjutreglagen för att aktivera eller inaktivera vart och ett av dessa alternativ.

Som du kan se kommer var och en av dessa anslutningar att visa olika funktioner för att aktivera eller avaktivera beroende på enhetens karaktär. Det kan till exempel finnas olika funktioner att slå på eller av mellan olika hörlurar. Om den kan spela högupplöst musik med AptX codec, HD Audio ”kan aktiveras i dessa funktioner. Vi kan också välja om telefonsamtal eller multimedialjud från terminalen ska vara aktiva. När vi ansluter till till exempel en bilradio kan vi välja om telefonsamtalen ska vara aktiva eller om terminalen ska dela kontakter med den här enheten för att kunna komma åt dem för att ringa.

Dessa ändringar kan också göras även om vi inte har anslutit enheten, vilket vi kan redigera dem via menyn “tidigare anslutna enheter” på samma plats där anslutna Bluetooth-enheter kan nås. Genom att göra det uppnår vi aktivering av funktioner som kan förbättra prestandan för dessa enheter, samt, omvänt, förbättra anslutningarna genom att inaktivera funktioner som vi vet att vi inte kommer att använda.

Relaterade artiklar

Back to top button