Spotify uppdaterar iOS-appen för att fokusera på låthistorik och podcaster –

Spotify håller på att se över Home Hub i sin iPhone- och iPad-app för att öka musikupptäckten, med ändringar i appen som gör det lättare att se tidigare lyssnade på spår och ger ett större fokus på poddsändningar.

I uppdateringar som kommer att rulla ut över mars och in i april kommer Spotify att ändra Home Hub, huvudstartskärmen för musikströmningsappen. Tillkännagav på tisdagen, förändringarna kommer att “göra hemupplevelsen ännu mer personlig för varje lyssnare”, enligt outfiten.

Dessa ändringar kommer i iOS- och Android-versionerna av Spotify-appen under den följande månaden.

Den första stora förändringen som gäller alla användare är alternativet “Spelat nyligen”, där loggar för upp till tre månaders lyssningshistorik kommer att vara läsbara. Detta kommer att inkludera enskilda spår och podcastavsnitt, såväl som relaterad data som spellistor, album och shower.

För premiumanvändare kommer nya och relevanta podcastavsnitt att visas i Home Hub. Nya avsnitt kommer att visa en blå prick, medan delvis uppspelade avsnitt kommer att visa en förloppsindikator.

Premium-användare drar också nytta av ett extra avsnitt högst upp på sidan dedikerat till “upptäcktsorienterade rekommendationer som är personliga, aktuella och reaktiva” efter deras smak.

Appändringarna är de senaste ändringarna av tjänsten, eftersom den försöker ta sig an konkurrenten Apple Music. I februari avslöjade Spotify att det rullar ut Spotify HiFi, ett alternativ för premiumprenumeranter att lyssna på förlustfria ljudströmmar. Den har också fått patent på en app för att “göra observationer” om en användares röst och var de befinner sig, för att eventuellt rekommendera spellistor för att matcha en användares humör.

Enligt en rapport i mars förväntades Spotify gå om Apple i poddlyssnarsiffror i slutet av 2021. Uppskattningar visar att Spotify har 28,2 miljoner poddlyssnare i slutet av året, jämfört med Apples 28 miljoner lyssnare.

Relaterade artiklar

Back to top button