Splice är en av de mest populära videoredigerarna för iPhone –

Videoredigering är tillgängligt för alla

Videoredigering kan vara mycket utmanande i början. Alla syftar på behovet av att ha en kraftfull editor på datorn för att kunna göra olika förkortningar i en inspelning eller lägga till en ny multimediafil. Och detta är inte helt sant, eftersom i den egna iPhonen kan en inhemsk utgåva göras för att skapa autentiska konstverk i en multimediafil. På så sätt, när du väl har spelat in ett klipp, kan du snabbt redigera det via Glue-appen på ett mycket enkelt sätt.

När du väl har öppnat den behöver du bara starta ett nytt videoprojekt, för närvarande kunna välja filen du vill redigera från ditt eget galleri eller från internminnet. När du väl har laddat in det i ditt projekt kan du utföra olika operationer, som alla representeras av ikoner längst ner under tidslinjen. För ja, den har en tidslinje, precis som redigeringsprogram gör. I den kan du bläddra igenom hela videon du arbetar med.

Bland de tillgängliga alternativen kan du lägga till specialeffekter som glitter, stänk eller enkel chroma. Men detta är inte det mest intressanta, eftersom andra element, som bilder, också kan överlappa varandra. De kommer att visas ovanför klippet du försöker redigera och justera det så att det visas vid rätt tidpunkt. Detta är väldigt likt det som ingår i datorprogram, inklusive andra grundläggande funktioner som möjligheten att skriva text framför klipp.

Men du behöver inte redigera olika videoklipp. Självklart är detta en av möjligheterna, att slå samman videoklipp, men du kan även ta med stillbilder som kan integreras var som helst i hela videosegmentet.

Inkludera ett ljudspår för dina videor

Att alla redigerbara videor ska innehålla bakgrundsljud för att få ett mycket bra slutresultat. Inom själva applikationen har du möjlighet att välja låten som du har sparat på din iPhone. Även om du också kan välja att ha tillgång till iTunes och alla låtar du köper. Men om du inte vill lägga en massa pengar på den här typen av resurser innehåller själva appen en samling låtar indelade i olika kategorier. Genom att aktivera det kan du välja det specifika utdrag du vill ha och kombinera det med andra auditiva resurser.

Men låtar är inte det enda du kan använda när du redigerar en ny video. Du kan också integrera inspelningar med din röst, så att du kan skapa voice-over-videor för ett mycket mer professionellt resultat.

Exportera för att dela din skapelse

När du är klar med att redigera källklippen kan du exportera det slutliga resultatet mycket enkelt. Det finns många integrerade alternativ för optimal export då du kan välja mellan en bildhastighet som kan gå upp till 60 bilder per sekund. Dessutom, hur kan det vara annorlunda, du kan välja en upplösning från 520p till 4K, även om detta uppenbarligen kommer att påverka vikten av den slutliga filen.

Fördelarna med ditt abonnemang

Även om Splice är gratis att ladda ner kan du bara använda de mest grundläggande funktionerna. Dessa inkluderar att bifoga olika klipp, samt inkludering av text eller röstinspelningar. Men andra funktioner som att aktivera effekter eller möjligheten att integrera låtar från biblioteket är tillgängliga. I allmänhet kan du i grundversionen också lägga till den, men när du vill exportera den kommer de att berätta att du måste prenumerera.

Detta abonnemang är väl värt det om du vill redigera många videoklipp mer eller mindre professionellt. Utan tvekan, om detta är ditt fall, kommer du att få en inkomst på 74,99 euro per år eller 10,99 euro per månad.

Relaterade artiklar

Back to top button