Spela in makrofotografering på din mobiltelefon utan makrosensor –

Våra telefoner har utvecklats till riktiga mobilkameror, där vi till och med har mycket fler fotograferingsmöjligheter än traditionella digitalkameror. Det vanligaste är att ha en kamera med fyra sensorer på mobil varav en vanligtvis är makro … Men detta är inte alltid fallet, även om samma resultat kan erhållas om inspelning video-

Makrosensorer gör att våra telefoner kan ta bilder väldigt nära, så lite som tre eller fyra centimeter. Det faktum att vi med huvudlinsen på vår telefon får en suddig bild tillbaka, i detta läge ser vi det helt klart.

Makro videoläge

Det finns praktiskt taget inget sådant läge i någon Android-mobil, Motorola är specifik men det är konstigt att han erbjuder oss mobiltelefoner som inte har den här sensorn. Detta är möjligt eftersom telefoner utan makrosensorer få liknande fotolägen med en ultrabred sensor

Egenskaperna hos dessa sensorer gör att du kan ta bilder med resultat som liknar de som erhålls när du fotograferar med en makrosensor. Så samma knep som Motorola använder för att erbjuda detta makroinspelningsläge kan användas på andra telefoner som inte har en makrosensor.

Har du inget makroobjektiv? använd vidvinkel

Logiskt sett är detta den första frågan du bör ställa dig själv om din mobiltelefon har ett objektiv designat för den här typen av fotografering som kan användas för att spela in video. Det roliga är att nästan alla tillverkare inte erbjuder makroinspelningslägen även med en av dessa sensorer installerad i kameran. Men om din mobiltelefon har en makrosensor och inte ett videomakroläge, är det du kan få samma resultat med en annan sensor din telefon, som vi sa.

Resultaten av ett foto med en makrosensor och en video med en vidvinkelsensor med samma effekt

Därför räcker det att använda samma inspelningsmetod med ultravidvinkelsensor för att kunna erhålla resultat liknande de för en makrosensor. Om du väljer ett ultravidvinkelobjektiv när du kommer åt din telefons videoinspelning kommer du att märka att när du kommer nära föremål på nära håll kommer du att kunna spela in bilden mycket skarpare och mer fokuserad än med någon av de övriga telefonens sensorer. Därför kommer ingenting att hända om du inte har en makrosensor eller videomakroinspelningsläge, allt du behöver göra är att aktivera ultravidvinkelsensorn under videoinspelning för att kunna spela in med denna makroeffekt.

Får du inte ultravidvinkelinspelning?

Tja, detta kan hända i olika fall, beroende på telefonens egenskaper. I en avancerad mobiltelefon som Galaxy S21 Ultra är det normalt att du kan fotografera i ultravidvinkel och få makroeffekter i jämn 4K-upplösning.

Men om din telefon är mer blygsam är det som händer att du bara kan aktivera videoinspelning med en ultravidvinkellins. lägre upplösningar som Full HD vid 1080p … Och inte bara det, utan du kommer också att behöva minska till 30 fps … Det är normalt att du med dessa inställningar inte ska ha några problem med att spela in video med ett ultravidvinkelobjektiv.

Videoinspelning med makroeffekt på Samsung

För att göra detta på Samsung-mobiltelefoner behöver vi bara gå in i videokameraläget. Och väl inne, klicka på sensorikonen för ultravidvinkel, som visar oss tre träd istället för två eller ett. Detta kommer att ge dig en makroeffekt.

Spela in video med makroeffekt i Realme

Även om Realme-telefoner har ett ultramakroläge kan de inte spela in i makroläge. Men så fort vi kommer åt videon klickar vi på den första pricken till vänster av de fyra som verkar aktivera makroeffekten tack vare vidvinkeln.

Videoinspelning med makroeffekt på Motorola

Vi har två alternativ här, eftersom vissa av deras telefoner har ett makrovideoläge. Om du har en, måste du öppna kameran, klicka på rutnätsikonen och välj “makrovideo”-läge.

Om du inte har en, se till att du spelar in i Full HD 1080p och klicka på 0,5X zoomnivån för att aktivera vidvinkel- och makroinspelning.

Videoinspelning med makroeffekt på Huawei

Här måste vi göra samma sak som på resten av terminalerna, komma åt telefonens videoinspelningsläge och, väl inne, välja 0,6X zoomläget, vilket aktiverar ultravidvinkelläget, vilket ger oss, som ett resultat av makroeffekten med videon.

Videoinspelning med makroeffekt på Xiaomi

Precis som med Huawei-telefoner, när vi går in i videoinspelningsläget för Xiaomi-kameran kan vi välja mellan olika zoomnivåer.

Välj inställningen 0,6X, längst till vänster pekar på att spela in med denna sensor och därför få resultatet av makroinspelningen.

Relaterade artiklar

Back to top button