Spela Google Stadia på din Smart TV med Android TV eller Google TV –

Google Stadia kommer på Android TV

Google Stadia har tur för användare, såväl som de som har en TV med Android TV eller Google TV som operativsystem. För det första för att de kan använda en tjänst som de redan använder på sin mobiltelefon eller dator, på en Google TV och utan att behöva några ytterligare enheter som Chromecast Ultra. De senare är av samma anledning, eftersom de redan kan testa molnspeltjänsten direkt från sin TV.

Google Stadia-appen för Android TV (även Google TV) finns nu tillgänglig för nedladdning, även om det för tillfället är sant att detta är en “förhandsvisning”, och för att kunna spela behöver du kunna ett enkelt knep för att köra de olika spelen som finns, men inget svårt och det tar inte mer än ett par minuter på dig.

Så om du har en TV som officiellt stöder dessa senaste Google-operativsystem, tänk inte på det och ladda ner Google Stadia-appen nu. Eftersom du kan spela vissa spel med de titlar som tjänsten erbjuder utan att behöva betala för gratisversionen. Även om det är första gången du registrerar dig kan du dra fördel av provperioden på Stadia Pro och prova, samt få tillgång till titlar som du måste betala för.

Så här börjar du spela Stadia på Android TV

Vi berättade tidigare att Google Stadia-appen nu är tillgänglig för Android TV eller Google TV, men du behöver också känna till ett litet knep för att börja använda tjänsten. Nåväl, låt oss förklara vad du behöver göra.

Just nu, om du laddar ner appen till din TV direkt från Google App Store, kommer du att se att det inte är några problem med installationsprocessen. Men att starta programmet kommer inte att göra något. Det beror på att den ännu inte är aktiv som sådan, men den kan tvångsaktiveras. Det enda du behöver är Android-mobil med Google Stadia-appen uppsättning.

När du har installerat Stadia-appen på din smartphone och loggat in med kontot du vill använda för tjänsten behöver du bara:

  1. Vänta tills allt laddas med Stadia-appen öppen och auktoriserad.
  2. Välj nu var du vill spela
  3. När du öppnar den här menyn ser du att alla kompatibla enheter som finns på det lokala nätverket visas.
  4. Välj din Android TV eller Google TV
  5. Välj nu det spel du vill spela och starta
  6. Appen startar automatiskt på din TV och du kan börja spela

Lätt, eller hur? Tja, det enda du behöver tänka på är att du tidigare har varit tvungen att ansluta en tjänstekompatibel fjärrkontroll, som kan vara inbyggd eller Stadia-kompatibel, och parad med din TV via Bluetooth. De kan till exempel vara PlayStation eller Xbox.

Från och med nu kan du styra allt som har med spelet att göra med fjärrkontrollen, och även tjänstegränssnittet för att avsluta spelet etc. Naturligtvis vårt sista tips: om du märker att prestandan inte är särskilt bra, prova att ansluta en TV till Internet direkt via en nätverkskabel, snarare än via en Wi-Fi-anslutning.