Spela emulatorer från Edge-webbläsaren: kan du? –

Gratis emulatorer från webbläsaren

En av dessa brister är källan till tilläggen som vi kan installera i webbläsaren. Både Chrome och Edge använder tilläggsplattformen, och även om Google är vaksam när det gäller att identifiera skadliga tillägg som gör intrång i innehållets upphovsrätt, ser det ut som att Edge fortfarande ligger långt efter i detta avseende.

Det bästa exemplet är att publicera emulerade spel som kan spelas direkt i webbläsaren, och det faktum att om de för en tid sedan var tillgängliga i Chrome (och togs bort av uppenbara skäl), så verkar det i Edge som om många av dessa spel är tillgängliga , så att du kan installera dem direkt.

Nintendo-spel, SEGA och mer

Vi var bara tvungna att gå igenom Edge-förlängningshanteringssidan för att göra en enkel sökning och upptäcka oändliga spel. Titlar som Super Mario Kart 64 eller Super Mario Bros från NES var tillgängliga att installera, och du var bara tvungen att söka efter dem i sökrutan för att trycka på installationsknappen och börja spela.

Det mest överraskande med denna fråga är att det officiella Microsoft Edge-utvecklarkontot på Twitter postade en tweet som uppmanade användare att ladda ner dessa tillägg detta gjorde det möjligt för dem att spela direkt i webbläsaren, vilket är mycket chockerande med tanke på att dessa tillägg körde olagliga ROM-skivor.

Nästan alla spel är borta

Tweeten raderades, och med den spelen, eftersom det nu är omöjligt att hitta ett spel från de tidigare publicerade. Men anta inte att få personer har laddat ner dessa tillägg. Många av dessa nedladdningar har betygsrecensioner på plattformen, och några av dem var från oktober, så vi kan lätt förstå att spel har publicerats på plattformen under lång tid.

Är emulatorer lagliga?

Att ha och köra emulatorn som ett program är inget problem. Dessa program används för att köra hemprojekt på äldre plattformar, så det är inga problem i det här fallet (såvida de inte använder ett specifikt BIOS). Problemet upptäcks vid start av ROM från tredje part. Dessa uppochnervända kopior av originalspelen är ett brott mot den immateriella egendomen för utvecklaren som äger spelet, så problemet ligger i produktionen och distributionen av piratkopierat material. Detta är huvudorsaken till att emulatorer demoniseras och varför Nintendo inte sparar det minsta spel.

Relaterade artiklar

Back to top button