specifikationer, pris och recensioner –

huvuddrag

 • 50-tums, 55-tums och 65-tums 4K HDR LED-panel
 • Full Array Led-belysningssystem
 • Stöder HLG, HDR10 och Dolby Vision
 • 4 x HDMI HDCP 2.3 (varav 2 stöder 4K @ 120Hz eARC-video och VRR via framtida firmwareuppdatering)
 • Digital ljudutgång
 • Hörlursljud hej
 • 2 x USB
 • 2 x 10W ljud med Dolby Audio och Dolby Atmos-stöd
 • Google tv
 • Stöd för Chromecast och Google Assistant
 • Pris från 1 249 €

Funktionell design och ett par intressanta detaljer.

Det finns TV-apparater som inte kommer att bryta någon av kretsarna designmässigt. De strävar inte efter att vara bäst på marknaden, de mest eleganta, innovativa etc. Deras enda uppdrag är att vara funktionella för de som satsar på dem.

En av dem är Sony X90J, en smart-tv som inte riktigt sticker ut och fortfarande förvånar. ganska bra balans överlag … Och faktum är att det här är en TV med en enkel, minimalistisk finish, där vissa detaljer är ett plus och andra inte. Det är detta som gör att den tjänar dessa poäng och kompenserar för andra brister jämfört med avancerade modeller som den imponerande Sony A90J, som jag också kunde analysera här.

Om vi ​​ser på design som helhet så har vi en produkt med en ganska traditionell estetik och utan mycket fanfar. Men för att ge det lite differentiering, speciellt med hänsyn till de billigare utbuden inom själva märket eller andra konkurrenter, målade de några rutor på det bakre plasthöljet, som, även om det inte påverkar någonting, tillåter det. att förmedla något annat.

Trots det kommer den här tomten inte att ta bort de uppenbara sakerna, som det faktum att detta erbjudande inte har den lägsta marknadstätheten inom sin kategori och priser, men det spelar heller ingen roll. För det finns saker som tjockleken på ansiktsramarna som, även om de inte är de tunnaste, ger panelen ett anmärkningsvärt utseende.

Det bästa är förstås möjligheten att placera benen i två olika positioner och hur de placerade alla anslutningar. De säger om benen att de kan sättas på ändarna så att TV:n har maximal stabilitet. Och sedan mer i centrum, perfekt för att placera TV:n på smalare bord eller möbler.

När det gäller anslutningarna är de alla på sidan. En plats som gör dem väldigt lätta att använda och, viktigast av allt, att byta ut dem eller koppla ihop andra enheter vid behov på ett enklare sätt, till exempel om de hängs på väggen.

För att sammanfatta, fysiskt presterar Sony X90J ganska bra och, även om det inte är imponerande, är det en ny demonstration av vad Sony vet vad den gör med TV-apparater. Det kommer inte att vara det mest spektakulära, men det är funktionellt och kan i slutändan vara mycket mer vettigt.

Google TV för Smart TV

Sony fortsätter att förlita sig på Googles operativsystem, och den här gången är Google TV ansvarig för att ge oss en mycket rik Smart TV-upplevelse på alla sätt. För vi kan inte bara installera ett brett utbud av applikationer som de vanligaste streamingtjänsterna som Netflix, Disney Plus, YouTube, Prime Video etc. utan även andra verktyg, spel etc.

Dessutom, som vi har sett vid andra tillfällen eller när vi analyserar den senaste Chromecast med en fjärrkontroll, att ha Google tv är också synonymt med stöd för Chromecast och Google Assistant. Med den förra vet du redan att du kan skicka innehåll från mobila enheter för att se vad du ser på din mobiltelefon på skärmen, perfekt för att visa bilder för dina vänner eller familj när de går hem för att se dig, eller vad som helst – något annat som du kan tänka dig. Med den senare kan du använda fjärrkontrollen med den medföljande mikrofonen för att styra din hemautomation om du använder Google-plattformen. Om inte kan du installera Alexa också.

I övrigt är plattformens prestanda bra vad gäller körhastighet, menynavigering, växling mellan appar och tjänster etc. Det kommer inte att matcha smidigheten hos andra enheter, men på grund av hur TV:n används kommer känslan i slutändan är vad som borde vara och det uppskattas. Dessutom, med tanke på de andra Smart TV-plattformarna, måste det erkännas att Google klarar sig bra och Sony drar nytta av det mycket snabbt, och är först med att använda det.

Bildkvalitet med alla typer av innehåll

TV-bildkvaliteten är kärnan och den del som verkligen behöver uppskattas mest när man avgör om detta är erbjudandet för dig. I det här fallet är det nödvändigt att göra en rad omnämnanden av specifikationer för att förstå varför den, även om den inte är den bästa, erbjuder en av de mest kompletta upplevelserna.

För det första utmärker sig denna 55-tums 4K-panel (även i 50-tums och 65-tums varianter) inte bara för sin tydlighet och stöd för att visa innehåll i högt dynamiskt omfång, utan också för LED-bakgrundsbelysningssystemet som den integrerar.

Här har vi Komplett arraysystem Detta möjliggör en mycket exakt kontroll av ljuset efter zoner. Det är logiskt att det blir skillnader framför en OLED-panel, även om den är av lägsta kvalitet, men ändå är den uppnådda kontrastnivån, svartdjupet och detaljerna i ljusa och mörka områden så bra. att upplevelsen är mycket glädjande.

Lades till detta mycket framgångsrik konsekvent färgåtergivning som du kan leka med om du vill ändra någon parameter på ett mer avancerat sätt eller välja en av de fördefinierade profilerna. Personligen övertygar filmläget mig mest, även om det finns andra som IMAX, Vívid etc. som kan locka dig lika mycket som du gör.

Utan tvekan är det här en väldigt användarvänlig skärm när det kommer till att titta på tv-serier och filmer. Och uppskalning när den inkommande videon inte är inbyggd i 4K fungerar också utmärkt. Självklart rekommenderar jag att du stänger av Motionflow-bildkantutjämning. Men detta är redan något som alla kommer att uppskatta efter eget gottfinnande.

Låter bra, inte fantastiskt

Ljudsystemet från Sony på denna TV består av två 10W högtalare. Det gör det maximal volym nivå nå 20 W men kvaliteten för det kommer inte att vara enastående. Oavsett vilket, missförstå mig inte, det låter bra.

Det enda är att den inte har den prestanda som A90J hade, med mycket mer ljudutrymme som finns på den mycket kraftfullare 65-tumsmodellen, samt en högre prislapp. Men sanningen är att om du inte vill komplicera saker eller lägga till extra kostnader kan du njuta av ditt innehåll med de inbyggda högtalarna.

Tanken bakom att skaffa en soundbar eller annan uppsättning externa högtalare är att höja nivån och hitta en bättre upplevelse, till exempel med Dolby Atmos-innehåll eller liknande nu när rumsligt ljud är på allas läppar.

Fin skärm för tv-spel

När jag först sa att det var den perfekta skärmen för alla typer av innehåll, var det just av den anledningen. Med A90J kommer du främst att njuta av bildkvalitet som förbättrar tittarupplevelsen av filmer och TV-program på en budget. Och även om spel också gillas med den här panelen, är det få som spenderar 3000 euro på en TV.

Sony X90J är dock ett alternativ som tack vare prestandan för dess 4K LED-panel , placeringen av Full Array-bakgrundsbelysningen och några ytterligare tekniska detaljer gör det möjligt att njuta av spel på ett mycket tillfredsställande sätt och till ett pris som de allra flesta har råd med.

Dessutom har TV:n två HDMI-kontakter förberedda för 4K-videosignal, och i framtiden, genom en firmware-uppdatering, vi ska Också det finns VRR-stöd (Variabel videouppdatering). Något att använda med nästa generations konsoler som Sonys egen PS5, den senaste Xbox Series S och X, rekommenderas starkt på vilken TV du än vill använda för detta ändamål.

Så om du letar efter en bra TV för videospel utan att spendera mycket på andra erbjudanden som är mer inriktade på bio, kan detta vara ett intressant alternativ att överväga.

Skärm inom räckhåll

Det är väldigt lätt att bli förförd av high-end TV-apparater eftersom den övergripande kvaliteten vad gäller design, bildkvalitet, ljud, smart TV-upplevelse etc alltid är den bästa. De är också oftast de allra bästa OLED-panelerna, och det är nästan en garanti för framgång.

Problemet är att det här är erbjudanden som driver dem bortom budgeten för den stora majoriteten av användare som inte är villiga att enkelt investera 3 000 € eller mer för en 65-tumsskärm.

Sony X90J är en mycket välbalanserad Smart TV på alla sätt. Det är inte perfekt och är inte det bästa alternativet på marknaden, men i sin kategori och pris kan det enkelt hamna i topp 3. Så om du vill njuta av att titta på film, ha bra ljud, mycket rika Smart TV-funktioner och utmärkt prestanda i videospel: Du kommer inte ångra det.

Relaterade artiklar

Back to top button