specifikationer, åsikter och pris –

Design för stora ytor

Som jag alltid säger till dig i nya recensioner, låt mig först visa dig de grundläggande designdetaljerna för den här enheten. Och faktum är att, liksom hans eget efternamn ligger framför oss, är Watch 2 Pro ett team med enastående prestanda.

Det som är mest slående i det här avsnittet är det stora 1,75-tums skärm … Färgskärm, naturligtvis, med maximal ljusstyrka 600 nits detta kommer att göra det möjligt för oss att se honom perfekt, även när ljuset faller direkt på honom. Självklart, om du inte ska bära en stor klocka, antar vi redan att detta kanske inte är det bästa alternativet för dig.

Genom den här panelen kommer vi att se all data som klockan har att ge oss och, som vi ser i andra konkurrerande produkter, kan vi anpassa den efter vår smak med hjälp av sfärerna. Detta är vad många modeller har ärvt från Apple Watch, och det ger i slutändan användaren en fördel. Om vi ​​trycker och håller ned kan vi välja en av de många tillgängliga urtavlor, och om vi vill ha fler kan vi hitta dem i deras applikation på vår smartphone.

Andra detaljer på den estetiska nivån är att den har knappen på sidan detta fungerar endast för att låsa, låsa upp eller stänga av klockan.

Och om vi vänder på den hittar vi baksidan av den här enheten, där sensorerna, laddningsporten och krokarna är placerade så att remmen kan bytas. När det gäller laddningssystemet är det magnetiserat, så det blir väldigt enkelt att fästa och ta loss från basen.

Däremot när det kommer till remmar har den en fabriksmärkt silikonrem. “Var inte rädd för att hoppa” Tagline. Men om vi vill byta den mot en annan har den en typisk, lätt avtagbar och utbytbar koppling. Dessutom har detta armband en propp för att förhindra att överskottet glider av spännet. Något enkelt, men jag gillade det i form av detaljer och erfarenhet.

En korrekt men inte perfekt upplevelse

Nu vill jag berätta om upplevelsen av att använda denna Realme smartwatch. Och detta till ett pris som jag antar är mindre än 100 euro, vilket är i snitt vad vi brukar hitta på marknaden. Även om ja, den har vissa detaljer på mjukvarunivå som jag hoppas kommer att ändras i framtida uppdateringar.

Att hantera denna klocka påminner mycket om att hantera andra alternativ. Allt måste göras med hjälp av gester på skärmen:

  • Om vi ​​sveper uppifrån och ner får vi tillgång till meddelandefältet … Det är här vi kan ta emot WhatsApp-varningar, e-postmeddelanden eller till och med samtal. Men ja, vi kan bara se dessa meddelanden, vi kommer inte att kunna svara på dem, eftersom den här klockan inte har en mikrofon.
  • Svep från vänster till höger tar oss till snabb åtkomst panel. Här har vi flera funktioner som Stör ej-läge, ljusstyrka, ficklampa eller en hiss för att slå på skärmen. Genom att klicka direkt på dessa åtkomstknappar kommer vi snabbt att ändra den angivna parametern utan att gå in i smartwatch-inställningarna. Som för övrigt också har snabb åtkomst i det här avsnittet.
  • Tvärtom, glida från höger till vänster, kommer vi till olika Widgets skärm eller klockfunktioner … Här kan vi se vår dagliga fysiska aktivitet, se ett register över vår sömn, veta vår puls, tiden i vår zon eller styra musiken på vår telefon. Ordningen på dessa skärmar kan ändras via vår smartphone-app.
  • Slutligen, om du vill komma åt alla applikationer eller funktioner Realme Watch 2 Pro du behöver bara svepa från botten av skärmen. Här går vi in ​​på detaljer som mätning av blodsyremättnad, telefonkamerakontroll, mobilsökningsfunktion eller sportlägen. Vilket förresten mer än Lägen 90 vad vi har i lager och var vi hittar sporter av alla de slag.

Det verkar för mig att Realme Watch 2 Pro är en superkomplett smartklocka som inkluderar kapaciteten hos vilken annan modell som helst, även till ett högre pris. Vi kan övervaka vår fysiska aktivitet i detalj, eftersom det dessutom inbyggd GPS och IP68-skydd så vi kan bli blöta utan problem.

Batteriet är en annan styrka. Enligt tillverkaren har denna modell ett maximum självständighet 14 dagar … Jag har inte kunnat testa det på hela den här tiden, men batteriet fungerade otroligt bra den här veckans användning. Jag tvivlar inte på att, beroende på hur du använder det, ja, det kan nå de 14 dagarna utan alltför mycket besvär.

Vi kommer också att kunna ta emot aviseringar från de flesta appar på telefonen, även om ja, vi kommer som sagt inte att kunna svara på dem. Och allt detta till ett ganska lågt pris i mindre än 100 euro

Men, precis som alla andra enheter på marknaden, enligt min erfarenhet var inte allt perfekt. I det här fallet tror jag lyckligtvis att alla detaljer kan fixas med en mjukvaruuppdatering.

När det kommer till att navigera i gränssnittet märker jag ibland en viss fördröjning, som utan oro finns där. Medan jag använde den fick jag en uppdatering som förbättrade den till viss del, men ändå märker jag fortfarande små fel i beröringsresponsen då och då.

Alla dessa uppdateringar kommer förresten via applikationen som vi använder för att länka klockan till vår telefon, oavsett om det är Android eller iPhone. Här kommer vi att ha tillgång till de detaljerade data som klockan kan mäta från dag till dag, till vissa klockinställningar, byte av sfärer som jag sa tidigare och uppdateringar. Men naturligtvis har denna applikation vissa aspekter som behöver förbättras både på det estetiska planet och framför allt i detaljerna som vissa delar är inte helt översatta även om det anger spanska som språk.

Samma sak, om än mycket lättare, händer med vissa klockinställningar. Om vi ​​till exempel kommer åt avsnittet om syremättnad i blodet för att mäta en parameter, blir översättningen som följer: SaO2 (mättnad Sa) när det korrekta namnet skulle vara SpO2 även om vi använder det på spanska.

Eller, till exempel, även med en aktiv väckning konfigurerad (vilket fungerar utmärkt), om jag rör vid klockans skärm när den är avstängd svarar den inte och vi måste trycka på en knapp på sidan eller tvinga en handledsgest för att sätt på den.

Det är som sagt små detaljer som inte alls är särskilt viktiga, och tillverkaren kommer definitivt att fixa dem i framtida uppdateringar av klockan med hjälp av mjukvara.

Så om du vill ha en smartklocka som kan hänga med dig dag ut och dag in utan att spendera för mycket, tror jag att denna Realme Watch 2 Pro är en bra satsning som du kan tycka är väldigt intressant. Naturligtvis, liksom andra ekonomiska modeller, har den några mindre begränsningar.

Relaterade artiklar

Back to top button