Special, Limited Editions & Alla Microsoft-modeller –

Xbox historia: 20 år av konsoler

Det ser ut som om det var igår när vi i november 2001 såg lanseringen av den första bordspelskonsolen som släpptes av företaget. Microsft … Sedan dess har flera modeller dykt upp som har ersatt den här enheten, vilket tillåter timmar av distraktion. amatörer grönt X.

Även om det är troligt att du när du läser den här artikeln vet vad vägen var för att lansera dessa konsoler, är det en bra idé att komma ihåg hela listan (i ordning) över hela familjen:

  • Xbox (2001)
  • Xbox 360 (2005)
  • Xbox ett (2013)
  • Xbox X/S-serien (2020)

Vart och ett av dessa namn har olika undermodeller, som Xbox 360 Slim och Elite, eller till exempel Xbox One S eller X. Ett stort antal enheter utvecklades från var och en av dem, som med tillkomsten av Specials evenemang, spelresor och andra skäl ledde till att vissa specialmodeller skapades.

Xbox specialutgåvor

Nu när vi har lite av en påminnelse om historien om Microsoft-konsoler, är det dags att komma ihåg de mycket exklusiva modellerna från varje lansering. Vi började med specialutgåvor av den ursprungliga Xbox , de första presenterade exklusiva alternativ, även om det fanns få av dem.

Xbox Kasumi-chan Blue Edition

Som vi sa var den första modellen som kom med en specialversion av denna konsol Xbox Kasumi-chan Blue Edition … Den kom ut på marknaden 2004 för att fira släppet av Dead or Alive Ultimete, som var en hit på den tiden. Naturligtvis är detta en exklusiv version då endast 5 000 enheter tillverkades och de bara såldes i Japan.

Estetiken, som du kan se på bilden, är blå istället för den klassiska svarta modellen och dessutom är den genomskinlig så att du kan se (mer eller mindre) komponenterna genom den.

Det finns också ännu mer exklusiv modell i grönt signerad förbi Bill Gates själv därav dess absoluta exklusivitet. För flera år sedan lades den ut på auktion med ett utgångspris på 5 000 euro.

Xbox 360 specialutgåvor

Att gå vidare till en annan modell av denna konsol, nu är det dags att prata om speciella och begränsade upplagor av Xbox 360 … Det är här, äntligen, dessa typer av titlar för videospelsentusiaster har tagit fart.

Xbox 360 Halo Edition

Som du kanske redan vet om du är en tv-spelsälskare är Halo-sagan en av de mest populära och har fört med sig, förutom många timmars underhållning, flera specialversioner av Xbox 360 … I synnerhet är den du ser på bilden tillägnad Halo 4 , men det finns en annan modell för Halo 3 … Båda kom med en konsol, ett par anpassade kontroller och en kopia av det fysiska spelet.

Xbox 360: Star Wars Edition

Stjärnornas krig fansen älskade det Xbox 360 specialutgåva detta hände med lanseringen av Star Wars Kinect. Den här utgåvan inkluderade en konsol med en design som påminner om R2D2, en guldkontroller för att hedra C3PO, en Kinect för Xbox 360 och en kopia av själva spelet.

Xbox 360 Call of Duty MW3 Edition

Och, naturligtvis, efter de populära sagorna kunde Microsoft inte glömma Call Of Duty. I synnerhet är denna specialutgåva baserad på CoD Modern Warfare 3 , med en kontroller och spelkonsol designade som om det vore en sliten metallenhet. En fysisk kopia av spelet inkluderades också.

Xbox 360: The Simpsons Edition

De begränsade upplagorna av denna konsol var inte bara begränsade till spel. Och för att fira premiären Simpsons film 2007 samarbetade Microsoft med Colorware för att utveckla 100 exklusiva Xbox 360-enheter dedikerade till filmen.

Xbox 360 Slim Gears of War Edition

Företaget samarbetade också med Epic Games för att skapa en anpassad version av Xbox 360. Resultatet av denna förening? Videospel version Krigsmekanismer … Som med andra specialutgåvor av den tiden, kom denna med den distinkta estetiken hos konsolkroppen och dess kontroller, såväl som en fysisk kopia av spelet.

Xbox 360 Mass Effect Edition

Slutligen, som en del av en samling av de mest speciella konsolerna Xbox 360 vi finner detta dedikerat Masseffekt titel. Publikationen, vars kroppsbyggnad något förändrade sin estetik och gjorde den ganska slående för allmänheten.

Xbox One specialutgåvor

Om du går lite längre fram i tiden är det dags att visa dig de mest attraktiva specialversionerna Xbox ett

Call of Duty Xbox One Edition

Som vi nämnde tidigare, med samma spel, i det här fallet upprepade Microsoft det med en annan specialutgåva i samarbete med Activision. Denna utgåva är tillägnad Call of Duty Advanced Warfare för Xbox One , en konsol som ändrade utseendet på konsolen och kontrollerna, där 1TB-modellen var den tillgängliga och inklusive en kopia av själva spelet i paketet.

Xbox One S Lamborghini Edition

Bilentusiasters ögon lyste upp med denna specialutgåva av Xbox One S, lanserad för att fira hundraårsjubileet för sportbilsmärket Lamborghini. Det här är en ganska begränsad version som bara säljs i Australien, så användare från hela världen gnagde på naglarna och betalade extra kostnader för att få hem den.

Xbox One S Audi R8 Edition

Och samma sak hände, i det här fallet på grund av spelet, med en specialversion tillägnad Forza Horizon 3 2016. I det här fallet gav Xbox Tyskland bort en 500 GB Xbox One och en modifierad estetik som de kallade Xbox One S Audi R8

Xbox One S Coco Edition

Detta återspeglar den dynamik vi såg med en av Xbox 360-versionerna, detta var en specialutgåva. Xbox one s den var designad för att hedra minnet Coco filmsläpp på Blu-Ray. Avtal mellan Microsoft och Sony, som endast utvecklade 5 enheter, som lottades ut i USA.

Xbox One S Minecraft Edition

Få människor känner inte till ett spel som Minecraft. Den var en stor hit, precis som den gjorde på PC:n, med sin version av Xbox 360. Som svar släppte Microsoft en begränsad version för Xbox One S där vi hade en kontroller som förkroppsligade en creeper och en konsol med estetiken av en. . gräskuber i det här spelet.

Xbox One X Cyberpunk 2077 Edition

En annan jubileumsversion av videospel som vi känner till mer i detalj är cyberversionen av Xbox One S som Microsoft och CD Projekt RED skapade för att lansera Cyberpunk 2077 … Utan tvekan är detta en av de mest slående specialversionerna av alla skapade hittills.

Xbox One X Jordan Edition

Den begränsade versionen för basketfans var alliansen mellan Microsoft och Jordan att skapa en Xbox med estetiken från detta ikoniska varumärke. I den och i dess kontroll ser vi bygelns logotyp målad i rött.

Xbox One X Gears 5 Edition

Som eko ​​av sagan släppte Microsoft en annan begränsad upplaga, men i det här fallet tillägnad Växel 5 … Detta åtföljdes av ganska imponerande estetik av bruten is och metall genom konsolkroppen och kontrollern, där du kunde se den frusna symbolen för Crimson Omen från Gears of War. Det inkluderade också Gears 5 Ultimate Edition, Gears of War Ultimate Edition och Gears of War 4, 3 och 2 gratis.

Xbox One S Cuphead Edition

Äntligen på listan över special- och begränsade upplagor Xbox ett , vi har den här tillägnad Cuphead spelet. Spelet var en imponerande fysisk och digital framgång, och tack vare det gick Xbox UK och Studio MDHR ihop för att skapa denna fantastiska utgåva.

Xbox X/S-serien

Som du kan föreställa dig har denna Microsft-modell av spelkonsolen funnits på marknaden i mindre än ett år och därför finns det ingen specialutgåva i dess katalog ännu. Men eftersom Microsoft redan har meddelat att man såklart kommer att utveckla specialversioner i framtiden och begränsa Xbox X/S-serien

Så vi rekommenderar att du uppmärksammar den här artikeln, eftersom den kommer att vara “live”. När nya special-/begränsade utgåvor av denna konsol släpps kommer vi att uppdatera artikeln för att hålla dig uppdaterad med alla intressanta modeller. Något som du kommer att älska om du, naturligtvis, är en av de användare som tycker om att samla, eller om de bestämmer sig för att släppa en begränsad modell av ditt favoritspel.

Relaterade artiklar

Back to top button