Spårningstransparens i iOS 14.5 är inte lika effektivt för att förhindra spårning –

För bara några veckor sedan introducerade Apple en ny funktion för att ytterligare förbättra användarnas integritet. Spårningstransparens , eller spårning. En nyhet som låter oss bestämma om vi vill tillåta att de applikationer vi installerar på vår mobila enhet kan spåra oss. Det vill säga att undvika en gång för alla att de spårar våra aktiviteter för att visa oss annonser riktade efter vår smak.

Med den här nya funktionen på iPhone kan vem som helst neka tillstånd. För att förhindra applikationer från att spåra information utanför samma applikation. Även om detta löfte om att vi kan förhindra dem från att spela in våra aktiviteter utan vårt samtycke kanske inte är lika effektivt.

Appar undviker transparensspårning

Enligt Financial Times kan tredjepartsappar ha hittat andra metoder för att undvika Apples spårningstransparens. Dessutom har denna undersökning säkerställt att utvecklarna fortfarande kommer att kunna identifiera iPhone-användare, även om de nekar den angivna behörigheten.

iPhone logotyper äpple

Dessutom visade de senaste uppgifterna att endast 16 % av användarna med en Ios-enhet över hela världen bestämde sig för att fortsätta att ge den dessa behörigheter. Det visade sig alltså att utvecklarna använde andra alternativ för att kunna fortsätta övervaka de personer som beslutat sig för att avvisa spåret. En åtgärd som inte gillades av olika plattformar som Facebook. Den mottogs dock mycket väl av de allra flesta som ville undvika denna uppföljare.

Detta innebär att de säkerställer att tredjepartsapplikationer fortfarande kan samla in data från 95 % av iOS-användarna genom att använda IP-adresser som erhållits från terminaler och motsvarande nätverk som de vanligtvis använder. Metoden de använde för att göra detta är känd som ” fingeravtryck “Eftersom det är den här metoden som de lyckas undvika blockaden som denna nya applikation från den amerikanska tillverkaren har implementerat. På samma sätt är denna metod förbjuden av Apple. Så det kan också vara så att de använder tekniken “probabilistic methods” för att undvika problem med det nordamerikanska företaget.

Även om det mest slående med denna senaste information är att om Apple Tracking Transparens fungerar inte riktigt som utlovat. Med andra ord, om du inte kan förhindra insamling av information om dina användare kan du ställas inför andra juridiska problem.

Relaterade artiklar

Back to top button