Spara batteri på din mobiltelefon genom att begränsa användningen av applikationer –

Vi är ofta vana vid att ladda vår mobila enhet oftare än en gång om dagen. Speciellt när de redan har ett eller två år sedan vi köpte den. Med tiden har vi alltså sett till att batteriförbrukningen på vår terminal har blivit mycket högre, vilket till och med är anledning till oro. Det är därför det ofta är nödvändigt sätta begränsningar för användningen speciellt för de appar vi inte använder.

Alla användare kommer inte att vara medvetna om detta, men även om vi inte använder appen regelbundet, betyder det inte att de inte heller förbrukar en del av batteriet. Det är dock uppenbart att de applikationer som vi använder oftast i vårt dagliga liv kommer att kräva mest konsumtion på mobila enheter. Därför kommer vi att förklara hur man identifierar dem, ställer in dem i ett inaktivt tillstånd och till och med schemalägga deras användning för att spara lite mer energi.

låg batterinivå

Bestäm vilka appar som använder mest kraft

Ett av de första stegen vi måste ta innan vi gör nästa ändringar är att ta reda på vilka applikationer som ansvarar för. batteriet i vår mobila enhet konsumera snabbare. Detta kan variera beroende på terminalens märke, versionen av anpassningsnivån vi har eller till och med operativsystemet.

I vissa terminaler kommer detta att komma åt enhetsinställningarna, där vi kommer in i avsnittet Batteri. Väl inne kan utseendet ändras igen, men vi måste analysera vilka appar vi lägger mest tid på och tar därför upp mest av vår smartphones batteri. Dessutom kommer det att vara viktigt att noga se om det verkligen är de vi använder mest, eftersom det kan hända att vi ovanför listan ser de som vi aldrig använder och förbrukar för mycket energi. Så detta är helt klart en oregelbunden utgift.

Samsung optimering

Å andra sidan, i Apples mobila enheter kommer det att vara samma i alla dess modeller. För att göra detta måste vi gå in i telefoninställningarna och hitta alternativet som kallas Användningstid … Väl inne kommer det en analys som mobilen gör med den genomsnittliga dagliga användningen för samma vecka. Sedan efter sju dagar startar den om igen. Då måste du klicka på “Visa alla aktiviteter” för att se mer detaljerat vilka av dem som används oftast i vårt dagliga liv. I det här avsnittet kommer det också att ge oss möjlighet att se data både för den dagen och för veckan som helhet.

En gång hittade vi så snabbt de största bovarna i strömförbrukningen för våra terminaler. Vi måste agera för att sätta en användningsgräns eller till och med pausa dem så att de inte längre slösar med telefonresurser när de är i bakgrunden.

Använd det mobila sparläget

Det finns olika sätt att kontrollera eller begränsa användningen av appar på våra enheter. Men den enklaste och den med vilken vi kommer att uppnå de bästa resultaten kommer att vara med spara läge på vår mobila enhet … I grund och botten, eftersom de kommer att köras i bakgrunden, kommer de att vara helt begränsade så länge vi har dem aktiva. De kommer inte ens att kunna ta emot hoppaviseringar. Även om det också kommer att bero på vilken terminal vi har i våra händer.

Dessutom kommer nivån på telefonens anpassning också att påverka, eftersom vissa har ytterligare inställningar i energisparläget eller omvänt, de ger oss knappast ytterligare funktionalitet. Så vi måste gå in i det här läget på vår smartphone och aktivera det

realme x50 pro sin modosuperahorro

För att göra detta måste vi komma åt telefoninställningarna, gå in i batterisektionen och klicka på det här läget. När den väl har aktiverats kommer vi att uppnå det vi letade efter: batteriet kommer att hålla mycket längre än tidigare. Men om vi vill behålla alla funktioner i en viss applikation kommer Android-mobiltelefoner inte att tillåta att den konfigureras på ett sådant sätt att denna applikation inte har några begränsningar.

Tvärtom, iPhone har inte denna funktion i sparläge, så det minskar tillfälligt all bakgrundsaktivitet på enheten. Tja, som inställt på dessa enheter kommer detta att minska nedladdningar och e-postkontroller utan att påverka aviseringar från andra appar.

Planerar att använda den på iOS och Android

Vi börjar med Android-mobiler först, även om man bör komma ihåg att hur du begränsar deras användning också kommer att bero på graden av personalisering mobilen har. Så du kanske inte har det nödvändiga programmeringsverktyget för att använda det. För att göra detta måste du se till att du har en sektion som heter Digitalt välmående

bienestar digital xiaomi

Om du har det måste vi komma åt det. Väl inne kan vi observera användningstiderna för varje applikation, som vi såg tidigare. Men funktionen vi letar efter bör kallas en timer, som ska finnas i kontrollpanelen eller i varje applikation. Tänk på att vi måste ta en titt på den här konfigurationen i Digitalt välbefinnande eller Digital hälsa

Vi kan sedan sätta en gräns för användningen av någon av dem genom att klicka på timglasikonen som visas bredvid deras namn eller under denna timer. Dessutom kommer han att erbjuda oss olika alternativ, även om de vanligtvis tillåter max en dag. Därför, om du alltid vill ha det, måste du följa samma steg.

När det gäller en iPhone måste du gå in igen Användningstid … Väl inne måste du komma åt avsnittet Applikationsbegränsningar. Om du klickar på den får du upp en kort förklaring som säger att dagtidsgränser kommer att definieras för de kategorier av appar vi vill hantera. Alternativet “Lägg till gräns” visas under förklaringen.

Användargräns för iPhone

Om vi ​​klickar på den går vi till de mest använda apparna, kategorierna och webbplatserna … Dessa genvägar kommer att innehålla alla verktyg i vår terminal. Om du klickar på en av dem visas de som tillhör den kategorin. Vi väljer sedan en och klickar på Nästa, vilket gör att vi kan konfigurera de veckodagar som vi vill begränsa användningen av, samt timmarna per dag.

Använd ett hängsmycke för applikationer

Om vi ​​tittar på Apples terminaler ser vi att det inte finns någon funktion i sig som skulle tillåta oss att pausa eller avaktivera dessa verktyg. Därför är det enda sättet att hålla de vi inte använder fortsätta att konsumera energi att eliminera dem helt.

När det gäller Android ger de oss fler alternativ. De som har en ny smartphone kommer att kunna följa samma steg. Men bland alternativen som dyker upp, så fort du anger information om det angivna instrumentet, får du möjligheten Stäng av eller inaktivera , kommer de till och med att ha ett inaktivt läge eller som låter dig inaktivera oanvända applikationer. Tack vare detta kommer det att vara möjligt att uppnå målet så att det inte förbrukar lika mycket energi som det var tidigare.

Inaktiva Samsung-appar

Dessutom har enheter med det modernare Google-operativsystemet, som Samsung Galaxy med Android 11, en funktion som gör att vi automatiskt kan pausa applikationer då och då eller göra det permanent.

Det finns dock andra alternativ, som att stänga av dem eller stoppa dem. För att göra detta måste vi komma åt inställningarna för din mobiltelefon, gå sedan in i Applikationerna och välja de som förbrukar mer energi. Då måste du tillhandahålla ett alternativ Tvinga stopp … Men var försiktig, när du öppnar den igen måste du upprepa alla dessa steg en gång till.

Relaterade artiklar

Back to top button