Spåra alla ändringar i Windows-mappar –

De flesta av er känner redan till den enorma betydelsen av innehållet vi pratar om. Alla tillsammans gör att systemet fungerar som det ska, liksom de program som vi installerade i det. Och vi kan inte glömma de filerna och mapparna som vi har sparat på vår PC och vad vi har skapat över tid. De kan matcha text dokument, tabeller, fotografier, video- , PDF osv.

Fel som kan uppstå vid ändring av filer eller mappar

Allt detta är grundläggande för PC:n och för vårt arbete med den, så vi måste kontrollera alla dessa element på bästa möjliga sätt. Samtidigt måste vi vara medvetna om att dessa filer och mappar hela tiden förändras i operativsystemet. När vi gör det vill vi informera dig om att de ibland skapas, ibland raderas eller ändras. Faktum är att alla dessa åtgärder är normala Windows , Som du vet.

I vissa fall, när en fil ändras, kan den ändringen orsaka instabilitet i ett annat program som är beroende av det. Det kan också vara ett problem för ditt eget projekt eller ett problem med operativsystemet. Det är därför vi kanske i dessa fall skulle kunna använda en mjukvarulösning för att hantera dessa ändringar i mappar

Dirigent

Detta blir särskilt problematiskt om flera användare använder samma dator. Om en av dem är skadlig eller ny i Windows kan det orsaka allvarlig skada. ändra specifika mappar , Till exempel. Men det här är något som vi kan kontrollera och till och med bestämma om vi har säkerhetskopior. Därefter visar vi dig hur du spårar ändringar i Windows-mappar. På så sätt, när källan väl har hittats, kan vi återställa den till sitt ursprungliga tillstånd genom att helt enkelt återställa det modifierade innehållet från säkerhetskopian vi sparade.

Hur man spårar ändringar i mappar

Som vi sa kan detta kontroll- och övervakningssystem som vi pratar om vara mycket användbart. Mer om det är flera som på något sätt jobbar på samma Windows PC under dagen. Vi har några förslag för att göra allt detta, som vi kommenterar, som vi kommer att prata om härnäst.

Till exempel kan vi använda en av de mest kända i detta avseende, till exempel Folder Monitor. Det är det faktiskt gratis program för Windows-datorer, vilket gör att vi kan spåra ändringar som görs i mappar. Först och främst kommer vi att berätta att du kan ladda ner den från den här länken.

Mappövervakningsfunktion

Efter att vi har laddat ner och kört dem på datorn är det första vi gör att berätta för programmet vilken eller vilka mappar som vi vill hantera. Detta görs genom ett enkelt men intuitivt användargränssnitt. Programmet ansvarar alltså redan för att leta efter förändringar i dem allteftersom de inträffar över tiden. Naturligtvis är det värt att nämna att detta är ett bärbart program, så när det startas utan installation gömmer det sig i en mapp. Windows aktivitetsfält … Genom att högerklicka på ikonen kan vi öppna den. För att lägga till nya mappar eller fullständiga sökvägar att hantera behöver vi bara högerklicka på programmet. gränssnitt.

Mappövervakning

Således tillåter detta program oss att övervaka olika händelser i de angivna mapparna. Vi kallar vanliga åtgärder som att skapa eller ta bort mappar. Han kan också meddela oss om ändringar som görs på olika sätt. Å ena sidan finner vi extraktionsfunktion Detta gör att vi kan hålla reda på specifika mappar så att de komprimerade filerna extraheras automatiskt.

Å andra sidan bör det noteras att vi kommer att kunna spåra hur många mappar som helst efter händelser. Programmet tillåter oss också att endast övervaka körbara filer eller se när innehåll skapas, ändras, byter namn eller program körs.

Håll koll på dina mappar i Windows med FolderChangesView

Allt som vi berättade för dig, spåra ändringar i Windows-mappar, kan vi också göra med MapChangesView … Detta är ytterligare ett intressant program som kommer att hjälpa oss mycket i de uppgifter som vi kommenterar och som du kan ladda ner härifrån. Det ger oss också ett användargränssnitt som vi inte kommer att ha några problem med att använda det. Anledningen är att den är väldigt enkel och tillgänglig för de flesta.

Således, efter att vi har laddat ner och installerat den på systemet, hittar vi en enkel applikation som håller reda på mappen eller enheten vi väljer. När vi har angett detta kommer skärmen att lista alla filnamn som har ändrats, skapats eller tagits bort under tiden mappen övervakas … Allt är väldigt enkelt, inga komplicerade inställningar eller något liknande.

MapChangesView

Det är också intressant att veta att FolderChangesView fungerar med alla lokala eller nätverksdelade enheter. Naturligtvis, för den senare måste vi ha läsbehörigheter för den valda mappen.

Hur Directory Monitor på Windows kan hjälpa oss

Om vi ​​vill prova en annan lösning av den här typen kan vi också prova Katalogövervakare … Detta är ett Windows-program som vi kan ladda ner från denna länk och det har ett lite mer komplext och uppdaterat gränssnitt. Det är en lösning som hjälper oss att hålla reda på specifika mappar, både lokala och delade på nätverket.

Som sådan är programvaran själv ansvarig för att meddela oss om ändringar, filåtkomst, raderade objekt, ändringar eller ankomster nya filer … Allt detta rapporteras i realtid och vi kan känna till användarna och processerna som gör dessa ändringar.

Directory Monitor mattor

Å andra sidan, eller vi tror att applikationen som sådan, ger den oss också textinmatningar eller automatisering genom körningen manus … Det stöder att skicka e-post, skriva till en databas eller ljudmeddelanden om ändringar.