Spanien integrerar Apple Wallet-stöd för EU Digital Covid-certifikat

Spanien rullade denna vecka ut Apple Wallet-stöd för EU:s digitala COVID-certifikat, vilket gör det möjligt för medborgare att lagra det så kallade COVID-19-vaccinet “passet” på Apple-enheter.

EU:s digitala covid-certifikat lanserades i juli för att leverera bevis på vaccination till människor som bor i medlemsländer och en handfull grannländer. Intygen är tillgängliga som ett pappers- eller digitalt dokument utfärdat av hälsomyndigheter och tjänar som bevis på att en innehavare antingen har vaccinerats mot, fått ett negativt testresultat för eller återhämtat sig från covid-19. En QR-kod medföljer varje certifikat för att säkerställa äkthet.

Certifikat tillåter free rörelse inom länder som erkänner dokumentet, och dess existens hjälper till att underlätta upphävandet av restriktioner när så är lämpligt, säger EU.

Medan den digitala versionen kan lagras på vilken smartphone som helst, kan enskilda länder välja att implementera stöd för digitala plånböcker som Apple Wallet. Alternativt kan användare vända sig till tredjepartslösningar som Your Pass för att generera ett Wallet-pass från ett befintligt EU Digital COVID-certifikat.

Spaniens implementering har uppdaterats med en möjlighet att ladda ner ett pass direkt till Apple Wallet.

Nyheten om Spaniens stöd för Apple Wallet kommer efter liknande funktioner som rullas ut i Storbritannien. Förra månaden lade Storbritanniens NHS-app för iOS till möjligheten att exportera ett NHS COVID-pass till Wallet.

Andra länder, som Australien, antar också Wallet-stöd för sina respektive vaccincertifikatinitiativ. På Apples hemmamarknad har ansträngningarna dock varit något fläckiga.

Relaterade artiklar

Back to top button