SpaceX rymdskepp kommer att ansvara för att samla in rymdskräp –

Till exempel har SpaceX för närvarande nästan 1 700 satelliter i omloppsbana och förväntas ha imponerande rymdflotta över 40 000 på bara fem år. För närvarande kan du se dessa satelliter synliga på himlen.

SpaceX magnitud

Andra missiluppskjutningsuppdrag slutfördes, vilket kom tillbaka senare till jorden och rymdresor, känd som rymdturism, planeras för framtiden.

Kostnaden för dessa rutter kanske inte är tillgänglig för någon, men det antas att det kommer att vara det oförglömlig upplevelse för alla som bor i det, även om denna idé fortfarande är under utveckling.

Elon Musk, ägare till SpaceX, lovar dock att fortsätta samarbetet i rymden och ser till att företagets nästa rymdfarkost, känd som Starship, kan ta bort skräp flyter i yttre rymden.

Denna modell av rymdfarkosten testas och användes senast för två månader sedan. Denna bil kan användas till mer än en start och dess huvudsakliga syfte är att transportera både nyttolast och människor.

Faran för rymdskräp

I decennier var det ganska vanligt att hitta skräp i rymden, vare sig det var kometer, gamla satelliter eller flygplan som inte längre användes. Detta representerar fara för alla företag som vill flyga i rymden eftersom faran för att kollidera med detta skräp är verklig.

Som han själv försäkrade på sitt personliga Twitterkonto, tack vare dörrsystem som kan flyttas från fartyget kommer de att kunna samla upp rymdskräp. Allt detta kommer från en följare som frågade Musk om de hade några planer på att städa upp rymdskräp.

@REQNews Ja, vi kan flyga rymdskepp runt rymden och skrapa upp skräp med den rörliga kåpandörrenBild

Detta dörrsystem, som ansvarar för denna uppgift, kan öppnas och stängas så många gånger som önskas. efter behov , utan problem, även om det inte kommer att bli en lätt uppgift. Till dess att det återvänder till vår planet kommer rymdskeppet att göra det kunna förvara i din inredning utan svårighet allt rymdskräp som det samlar på sig.

Rymdfarkosten förväntas lyfta igen denna månad för att sätta den i omloppsbana. för första gången, tvingar honom att resa stora avstånd på korta tidsperioder.

Relaterade artiklar

Back to top button