Sony Xperia XZ utsätts för press i detta uthållighetsteste (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Sony Xperia XZ utsätts för press i detta uthållighetsteste (video)

Efter att redan för några veckor sedan ha sett hur hållbar en Google Pixel XL är, kommer en ny idag motståndstest även för Sony Xperia XZ, den senaste toppserien som producerats av det japanska företaget. Youtubern JerryRigEverything har, tack vare sina vassa blad, satt Sony-enheten under press i videon du hittar i slutet av artikeln, och har upptäckt några märkliga funktioner.

De skrapprov bjöd inte på alltför många överraskningar, med frontglaset som har samma motstånd som snittet av toppsortimentet som presenterades i år och skyddar både displayen och kameran och sensorerna på toppen bra. Öronkapseln och högtalarskyddet sitter i plastmen det ser tillräckligt tufft ut.

Baksidan är nästan helt gjord av metall, förstklassigt material som lätt repas med alla vassa föremål. Sony använde ett bra glasskydd för kamera bak, medan plasten som skyddar blixten inte verkar gjord för att hålla länge.

En otäck överraskning är reserverad för oss sidoramar som tillsammans med den lilla nedre delen av bakkroppen är gjorda av plast och lätt skadas. Samma öde berör fingeravtrycksläsare digital, som efter några repor inte längre kan fungera med sedvanlig tillförlitlighet.

Bra brandmotstånd, medan böjtest producerar otäcka sprickor i olika delar av sidopanelerna, även om skärmen lyckas fly och enheten fortsätter att fungera normalt.

Sammanfattningsvis ser Xperia XZ verkligen inte ut som en kampsmartphone, men dess uthållighet verkar medel jämfört med konkurrenterna. Har du sett videon? Vad tror du?

Relaterade artiklar

Back to top button