Sony tar med sina nya Bravia XR-tv-apparater till Chile

Det japanska företaget Sony tillkännager ankomsten till Chile av sin nya generation av Bravia XR-tv-apparater. Den består av modellerna A80K och X90Koch de har en mängd lovande teknologier.

Bravia XR A80K och X90K

A80K

Båda modellerna är konfigurerade med Google TV, förutom funktioner från tidigare modeller som t.ex Netflix Adaptive Calibrated Mode. Det senare handlar om ett nytt visningsläge som drar nytta av TV:ns ljussensor och därmed återges Netflix-innehåll med exakta färger och kontrast.

För filmfantaster och fans av serien, sony introducerar Bravia Core. Detta är en tjänst av strömning förinstallerad och exklusiv för de nya Bravia XR-modellerna. Tjänsten tillhandahåller innehåll i UHD-kvalitet med mer än 100 remastrade IMAX-titlar.

A80K

Dessa tv-apparater har också fokus på spelare, vare sig den “mellanliggande” eller den mest krävande. Tillverkaren infogar förbättringar som påskyndar kapaciteten hos XR kognitiv processor (Kognitiv processor XR) bland vilka sticker ut HDMI 2.1 med Variabel uppdateringsfrekvens (RRV) och Automatiskt läge med låg latens (ALLM).

Eftersom de är Sony-produkter etablerade företaget en allians med Sony Interactive Entertainment. De nya A80K och X90K bär sigillen Perfekt för PlayStation 5 och dess särdrag: HDR-tonmappning Y Auto Genre Bildläge. Nämligen, du kommer att kunna para ihop din 2022 Bravia XR med en PlayStation 5 och njuta av en optimal spelupplevelse, med kvalitetsbild, uppslukande ljud och mjuka och exakta rörelser.

X90K

Bildkvalitet är ett mycket försiktigt problem av Sony för dessa TV-apparater. HDR-tonmappning Optimera omedelbart inställningarna i HDR efter den första PS5-installationen. Auto Genre Bildläge växla till spelläge för att minimera inmatningsfördröjning och visa smidiga åtgärder.

Likaså, om den upptäcker att konsolen spelar en film växlar den till standardläge för att fokusera på bildbehandling. Det är där den kognitiva XR-processorn kommer in i bilden, som förstår hur människor ser och hör.

2022 Bravia XR TV-apparater är miljövänliga. De använder ett högt innehåll av återvunnen plast med Sony Sorplas-teknik. Företaget har ökat användningen av återvunnet material utan att ge avkall på design och styrka. Minskade användningen av ny plast med upp till 60 %, vilket ungefär motsvarar 140 miljoner cd-skivor.

Tillgänglighet och priser

De nya Sony Bravia XR-tv-apparaterna kommer att finnas tillgängliga i Chile från slutet av september. Deras priser är fortfarande okända, även om vi kommer att informera dig så snart vi känner till dem.

Information via pressmeddelande

Relaterade artiklar

Back to top button