Sony har släppt en ny version av PlayStation 5 Digital Edition

Den japanska teknikbutiken Nojima har avslöjat en ny version av PlayStation 5 Digital Edition-konsolen. Modellen, med kodnamnet CFI-1100B, kommer att säljas i slutet av denna månad.

PlayStation 5 Digital Edition

Det är känt att den uppdaterade spelkonsolen har blivit 300 gram lättare än PS5 Digital Edition som släpptes förra året – årets modell väger cirka 3,6 kg, inte 3,9 kg.

Det är ännu inte klart vad som exakt måste ändras i påfyllningen för att säkerställa viktminskningen på konsolen. Förmodligen ersattes ett antal koppardelar med aluminium.

I den nya versionen kommer Sony också att byta ut skruvarna med vilka PlayStation 5-stativet är fäst på botten av konsolen för att installera den i vertikalt läge – tidigare klagade konsolens ägare att skruvarna var svåra att ta bort.

PS5 CFI-1100B

Det här är inte första gången Sony släpper en mindre konsoluppdatering inom en enda generation – det japanska företaget släpper nya konsolrevisioner varje sommar. Så, efter tillkännagivandet av PS4 med en blank insats, som lätt repades, släppte tillverkaren nästa år en uppdaterad version med en helt matt kropp.

I grund och botten blir dessa versioner av digitalboxar billigare att tillverka, men ibland kan ljudnivåerna minskas eller energieffektiviteten förbättras.

Relaterade artiklar

Back to top button