Sony arbetar på ny AI-teknik för Xperias kameror

Note: We hope you enjoy reading this article: Sony arbetar på ny AI-teknik för Xperias kameror

L’artificiell intelligens är nu ledordet även när det gäller fotografi, åtminstone inom smartphonesektorn. Den aggressiva marknadsföringen som framför allt genomförs av Huawei och andra kinesiska tillverkare har också drivit konkurrensen att engagera sig på AI-fronten, och Sony verkar inte vilja stå bredvid och titta på.

Det japanska företaget har meddelat att det arbetar på en innovativ AI-teknik att integreras i kamerorna på dina enheter Xperia. För närvarande finns det inga detaljer om driften eller den möjliga tillgängligheten för just denna innovation, men det är troligt att de första innovationerna är reserverade för förbättring av selfie med den främre kameran.

Sony har en fantastisk veta hur vad gäller den konstruktiva sidan av sensorer och optik, men det är ofta förebrått lite optimering på mjukvarunivå för kamerorna i sina produkter. Kommer AI att kunna förbättra denna situation? Det kommer vi att få veta först under de kommande månaderna och framför allt med de nya Xperia-smarttelefonerna som kommer att lanseras på marknaden.

Relaterade artiklar

Back to top button