Sociala nätverk och deras funktioner för att skydda vår integritet –

Integriteten når den punkt vi vill ha mindre prunkande och mindre, och att bara vår närmaste krets ser allt som vi publicerar. Det är bra med tanke på att sociala medier är en gigantisk värld där allt kan bli viralt.

Först fanns det flera alternativ för att filtrera vårt innehåll, men under åren har dessa plattformar introducerats olika funktioner som låter oss välja vem som ska se allt vi lägger upp.

Från minsta till största

När hela denna värld från början sågs som en nyhet, var det som stod ut mest meddelandeutbyte. Sociala medier som Messenger eller Tuenti har varit drottningen i detta avseende. Den första fyllde bara en funktion meddelandeutbyte mellan kontakterna, medan den andra var mer innovativ och tog ett steg framåt, vilket tillät oss lägga upp foton eller stater i vår profil som alla personer vi lagt till kunde se.

Ett annat socialt nätverk som utför funktioner som liknar Tuentis är Facebook som, även om det till en början inte kan verka som att det inte är så populärt, är det sociala nätverket med flest användare i världen.

RRSS

Det finns också det världsberömda TikTok, detta kinesiska sociala nätverk tidigare känt som Musical. Den här appen revolutionerade hur antalet videor på TikTok verkar oändligt, från dans och roliga aktiviteter till att berätta och dela alla typer av personliga erfarenheter.

Detta sociala nätverk är anmärkningsvärt för den lätthet med vilken dessa videor blir virala. År senare är Instagram ett socialt nätverk specialiserat på publicering av bilder , kommer att släppa en funktion som kallas Reels, som är exakt samma som videon på TikTok.

Till exempel i Whatsapp , ett världsomspännande socialt nätverk för snabbmeddelanden, kan vi eliminera möjligheten att läsa bekräftelser så att personen vi pratar med inte vet när vi läser deras meddelanden. Vi kan också ta bort den sista anslutningen för att undvika att bli övervakad.

Hur vårt innehåll filtreras

Det har dock varit sedan starten av Snapchat som dynamiken i sociala medier började förändras. Detta sociala nätverk låter dig skapa korta videor eller foton och lägga upp dem inom 24 timmar. Efter denna tid togs innehållet bort av sig självt. Det var vid den här tiden som resten av de sociala nätverken kom på fötter och började förnya.

Å ena sidan har vi de berömda “berättelser” , en funktion som Snapchat utför men med ett annat namn. Den kan redan användas på Twitter såväl som Facebook och Instagram. Senare kommer detta senaste sociala nätverk så småningom att inkludera ett nytt avsnitt i denna funktion som heter “bästa vänner” vilket gör att vi kan filtrera vem vi vill ska se allt vi lägger upp i våra berättelser.

RRSS

Twitter meddelade nyligen att de planerar att inkludera samma funktion, men med annorlunda tillvägagångssätt, vilket gör att vi kan välja de personer vi vill ha, öppna bara appen när vi får tweets från de personer vi först valde.

När det gäller Facebook har detta sociala nätverk privata väggar, som gör att vi kan välja vilka personer vi vill ska se allt innehåll vi lägger upp på vår profil.

Vår integritet är mycket viktig

Sammanfattningsvis är alla fria att bestämma vad de ska göra med integriteten för sina konton på sociala medier. Det har de alla olika inställningar som gör att vi bland annat kan avgöra om vårt konto är offentligt eller privat.

RRSS Du kan välja som kan kommentera dina inlägg, om alla, bara dina följare eller personerna du följer. Det är samma sak med omnämnanden.

Det betyder inte att vi inte kan publicera innehåll för alla att se, men vi måste vara mer selektiv när man bestämmer vilket innehåll som ska publiceras och vilket som förtjänar mer integritetspolicy. det är bara i ögonen på ett fåtal utvalda.

Relaterade artiklar

Back to top button