Smartphone-marknaden i Europa går på grund, men Huawei växer mer än allt (fortfarande en liten stund?)

Samsung befäster sitt ledarskap medan Huawei närmar sig. Men hans problem med den amerikanska regeringen kan avsluta hans körning.

Den dåliga hälsan som lidits av smarttelefonmarknaden på global nivå har det oundvikligen också konsekvenser för den lilla marknaden Europeiska (motsvarar 14,5% av världens aktier), vilket verkar ha hänt strandad, tillräckligt för att registrera en 3% minskning på årsbasis, under första kvartalet 2019. Situationen för styrkorna i fältet är också flytande, med Huawei som fortsätter sin uppgång till toppen, men med Damocles svärd av förbjuda stjärnor och ränder som hänger över hans huvud.

Primaten tillhör fortfarande Samsung att du erövrar 31% av marknadsandelarna totalt (+ 1%), medan det på andra plats höjs exakt Huawei (26% av marknadsandel, + 11%), vilket överstiger i fart Äpple (21%, -2%). Efter en överväldigande start studsar den lite Xiaomi (4% av aktierna, Som fortfarande är den fjärde absoluta styrkan före det överraskande Alcatel (2%, + 1%).

LÄS OCH: Samsung Galaxy S10 + vs Huawei P30 Pro, jämförelsen

Med hänsyn till den europeiska marknaden specifikt Västraregistrerar den största nedgången (-6% på årsbasis) och ser Apple utmärka sig över Samsung och det vanliga Huawei, som växer starkt särskilt i Storbritannien, Tyskland och Italien. Den kinesiska jätten är därför den som går starkast (+ 70% i försäljning inklusive Honor) på den inaktuella marknaden på den gamla kontinenten, men vi väntar på att se omaffär USA-Kina kommer att ha serier påverkan globalt – och framför allt i vilken utsträckning.

Källa: Counterpoint Research

Relaterade artiklar

Back to top button