Smartphone-marknaden återhämtar sig tack vare Apples rekord och tillväxten av Xiaomi, Huawei alltmer i svårigheter (foto) (uppdaterad)

IDC Och Canalys har just delat de rapporter som gjorts den marknadsnummer registrerad i branschen smartphone under det sista kvartalet 2020, som också inkluderar ett allmänt prospekt som hänvisar till hela 2020.

Båda rapporterna bekräftar en liten återhämtning på smarttelefonmarknaden under det sista kvartalet 2020, efter de dunkar som registrerats i andra och tredje kvartalet. På basen årlig, 2020 stängdes därför med en liten minskning med 4% jämfört med förra året.

När vi tittar på resultaten från de enskilda producenterna ser vi hur återhämtningen i sektorn är bogseras för det mesta del från Apple: Cupertino-huset registrerade rekordet av sålda iPhones under det sista kvartalet 2020 och gjorde en tillväxt på 22% jämfört med samma period förra året. Bland dem som stängde fjärde kvartalet positivt hittar vi också Samsung, Xiaomi och Vivo. Huawei stängde med en –42%, en nedgång som också accentueras av den slutgiltiga försäljningen av Honor.

Fjärde kvartalet 2020 markerade en negativ rekord för Huawei: den kinesiska tillverkaren för första gången på sex år rankas inte bland topp 5 globalt, rankad sjätte efter Vivo.

Varje år, Samsung ledde vägen av producenter världen över, medan Apple och Huawei (även med tanke på försäljningen av Honor, låg på andra och tredje plats. Endast Apple, Xiaomi och Vivo stängde dock året positivt.

För ytterligare detaljer på siffrorna som presenteras av IDC och Canalys föreslår vi att du läser kompletta rapporter tillgängliga på deras respektive officiella webbplatser, kan du hitta dem båda i källan.

Efter rapporterna från IDC och Canalys, den av Counterpoint Research på de nummer som registrerats sedan smarttelefonmarknaden under 2020 som just har stängt. Bilden som dyker upp Bekräftelse vad vi har beskrivit ovan. Äpple registrerade försäljningsrekord under det sista kvartalet 2020 och resultat, tillsammans med Riktiga jag Och Xiaomi, bland de enda producenterna som stängde 2020 positivt jämfört med 2019.

Med tanke på det sista kvartalet 2020 har Apple praktiskt taget gjort det fördubblats de sålda enheterna jämfört med samma period 2019. Fjärde kvartalet 2020 var också positivt Xiaomi och av jag bor jämfört med samma period föregående år. För alla andra producenter, några armhävningar, fastän Samsung förbli fast kommando av den globala smarttelefonmarknaden. Counterpoint bekräftar nedgång av Huawei, som avslutade året med en -20% i försäljning på årsbasis, även med tanke på försäljning av Honor, och en tyngre -35% kvartalsvis.

Relaterade artiklar

Back to top button