Skriv ut webbsida från webbläsarna Chrome, Firefox och Edge –

Och det är dessa mjukvaruelement som vi pratar om som för tillfället för majoriteten har blivit något mer än bara grundläggande program. Härifrån utför vi alla typer av uppgifter som att spela spel, besöka webbplatser, arbeta, chatta, besöka sociala profiler, etc. Nu är vi mer än vana vid att höra om dessa webbläsare och allt de erbjuder oss. Det finns många förslag nu som vi kan bygga vidare på, även om det är tre som sticker ut från resten. Specifikt menar vi här meningar som t.ex Mozilla Firefox , Google Chrome eller Microsofts kant

Samtidigt kan vi hävda att Internet för närvarande erbjuder oss ett brett utbud av möjligheter och användningsområden. På grund av allt detta och dess växande betydelse ställer användarna allt mer krav på utvecklare webbläsare som sådan. Vanligtvis beaktas tre huvudsektioner: funktionalitet, säkerhet och utseendet på dess gränssnitt. Här vill vi fokusera på det första av avsnitten – funktionalitet.

Huvudfunktioner i webbläsare

Med allt vi berättar för er, skaparna av dessa program mer och mer betoning läggs på att tillhandahålla integrerade funktioner som är till stor nytta för oss. Det betyder att vi inte behöver använda tredjepartslösningar för att utföra vissa uppgifter.

Således tillåter dessa program oss, förutom att navigera på webbplatser, mycket mer. Samtidigt hjälper de oss att undvika att bli spårade som lösenordshanterare, webbutik, filnedladdningshanterare etc. Allt detta, som vi säger, för att förbättra användarupplevelsen med dessa program. Med allt detta, på samma rader, vill vi fokusera på ett mycket specifikt avsnitt, vi kommer att prata om hur man skriver ut en webbsida i de viktigaste webbläsarna. Det är här, som vi nämnde tidigare, förslagen kommer in i bilden Krom , Firefox och Edge.

Det är värt att notera att detta kommer att tillåta oss, om vi så önskar, att överföra till papper de webbplatser som vi besöker från dessa program. Även i denna mening hittar vi för allt detta intressanta funktioner och ytterligare parametrar som vi kommenterar.

Hur man skriver ut en webbsida i Google Chrome

Först börjar vi med den mest populära webbläsaren i världen, som inte är något annat än jättens föreslagna. Google … Krom är en av företagets huvudprodukter, eftersom dess marknadsandel är cirka 70%, vilket är mycket. Och allt detta trots den utbredda tillgängligheten av denna typ av produkter som vi kan använda idag. Så för att kunna använda utskriftsfunktionen är det första vi gör att öppna programmets huvudmeny.

Den finns i det övre högra hörnet av huvudfönstret och representeras av tre vertikala punkter. När vi klickar på den hittar vi alltså ett antal alternativ, inklusive Print, som vi just nu är intresserade av. Självklart rekommenderar vi först och främst att du byter till specifikt nätverk som vi kommer att arbeta med.

Genom att klicka på utskriftsalternativet ovan eller använda tangentkombinationen Ctrl + P, ny fönster visas på skärmen. I den som helhet ser vi en förhandsvisning av det intryck som vi förbereder oss för att implementera. Dessutom, i panelen till höger om den, ser vi parametrarna som vi kan använda här.

Å ena sidan kan vi välja utrustningsskrivare och även skicka upptaget nätverk till en PDF-fil. Vi måste också ange sidor vi vill skriva ut såväl som deras orientering på papper. Genom att klicka på de avancerade inställningarna visas andra alternativ så att vi kan välja pappersstorlek, antal sidor per ark, etc.

Skriv ut en webbsida i Mozilla Firefox

Å andra sidan hittar vi ett annat erbjudande från veteraner inom denna sektor, som det har varit med oss ​​i flera år. Det här är Mozilla Firefox, ett alternativ som har fokuserat mer på integriteten och säkerheten för sina användare från början. Det tillåter oss också skriva ut webbsida direkt från det här programmet, låt oss se hur man uppnår detta. För att göra detta är det första vi gör att klicka på knappen med tre horisontella linjer för att komma åt programmenyn.

Här hittar vi alternativet “Skriv ut”, där vi klickar för att gå till ett fönster som låter oss ställa in utskrift som sådan. I den hittar vi en nästan helskärm med förhandsvisning laddat nätverk. Sedan överst kan vi justera sidorienteringen för utskrift, vilka sidor vi vill ha, eller förenkla slutresultatet för att spara bläck. Samtidigt kommer vi att ha möjlighet att justera skalan på förhandsvisningen som vi ser på skärmen.

Det är värt att nämna här att om vi använder Snabbtangenterna Ctrl + P , här finner vi ett annat fönster än det som nämns. Vi kommer att se ett vanligt Windows direktutskriftsfönster, mer än tillräckligt om vi inte vill justera något i Firefox och skriva ut snabbare.

På så sätt kan du skriva ut en webbsida i Microsoft Edge

Slutligen ska vi prata om den tredje mest populära webbläsaren, som för närvarande är den näst mest populära webbläsaren i världen. Specifikt ersätter denna programvara den klassiska Edge, som lanserades vid sidan av Windows 10 under 2015. Den fick väldigt lite användarstöd, så Redmond bestämde sig för att lansera denna nya Edge. Den är baserad på samma Chromium-motor som den populära Chrome, så de har mycket gemensamt, men inte alla.

Och faktum är att Microsoft bidrar till det tidigare nämnda Chromium-projektet med många egna idéer, som det främst implementerar i sin egen webbläsare. Men om vi fokuserar på det vi verkligen är intresserade av, nämligen hur man skriver ut webbsidor i Microsoft Edge … Som i de tidigare fallen, öppna programmets huvudmeny genom knappen med tre horisontella punkter. Vi ser detta i det övre högra hörnet av huvudfönstret.

Då kommer vi att se många valbara alternativ, varför vi valde den så kallade utskriften. I det här fallet när du trycker på Ctrl + P samtidigt hittar vi samma fönster som vi ska beskriva. Tja, det första vi stöter på är en förhandsgranskning av vad vi måste skriva ut, vilket inte är något annat än det upptagna nätverket vid den tiden. Sedan till vänster om den är parametrarna av intresse för oss i det här fallet.

Här hittar vi alternativet att ställa in orienteringen på sidan som vi vill skriva ut, välj utenhet. Vi kan också ange om vi vill att processen ska köras i färg eller svartvitt.

Således kan vi numera enkelt skriva ut webbplatser från stora webbläsare. Som du kan se kan denna process bara ta oss några sekunder, beroende på parametrarna som vi ska ändra. ställa in här. På så sätt kan vi lägga allt intressant innehåll som vi såg i webbläsaren vi använder på papper.

Relaterade artiklar

Back to top button