Skillnader mellan Affinity Designer och Adobe Illustrator, vilket är bättre –

Det är därför som många användare över tid och versioner jämför dem och väljer ett eller annat alternativ. Därför får vi se senare om de verkligen kan tävla och vilken vi är mest intresserade av. Du bör veta att Illustrator är en del av Adobe Creative. cloud, en uppsättning applikationer för proffs och hobbyister. Faktum är att den delar webbplatsen med program som Photoshop , Lightroom eller Bieffekter … Därför har Adobe, som du kanske vet, till stor del dominerat denna marknad i flera år.

Å andra sidan finner vi Affinitet som först dök upp i macOS 2014 och är ett derivat av Serif, ett mjukvaruföretag som har arbetat med oss ​​sedan 80-talet. Som vi säger, i dessa rader kommer vi att titta på några viktiga faktorer som hjälper oss vilken som är bäst för oss.

Viktiga prisskillnader

Låt oss prata om priset först, en av de mest uppenbara skillnaderna mellan Affinity Designer och Adobe Illustrator är priset. designer kostar för närvarande 54,99 euro för en livstidslicens och gratis uppdateringar. Men med Illustrator, som med de flesta Adobe-produkter, måste du betala ett månadsabonnemang för att använda det. Priset varierar beroende på vilka appar du vill använda i paketet. För att ge oss en uppfattning är den billigaste singellicensen för Illustrator 24,19 € per månad.

Naturligtvis innehåller Illustrator appar för både macOS och Windows till samma pris, vilket inte händer med Designer utan allt, och det vinner i det avseendet.

Vilket gränssnitt är bättre, Designer eller Illustrator

Båda programmen är något förvirrande för användaren. gränssnittet först. Detta beror på att de innehåller många funktioner, verktyg och menyer. På samma sätt har den också flera anpassningsalternativ. Den största skillnaden här är att Designer har lite färre funktioner, så dess gränssnitt kan se mer intuitivt ut, men i verkligheten är de väldigt lika.

Liten fördel med designern: Färg eftersom Illustrators verktyg och menyer är monokroma, men det är en smaksak, så de två förslagen är relaterade.

Inbyggda funktioner i Designer och Illustrator

Det är här som Adobes kraft kommer in som mest, eftersom funktionaliteten i dess program är större oavsett hur man ser på det. Och det är inte så att Designer har få funktioner, men Illustrator är mer än redo för design … Faktum är att vissa av dess funktioner går långt när man skapar vektorgrafik.

Huvudmeny i Adobe Illustrator

Medan Serif ständigt lägger till nya funktioner kan det inte jämföras med vad Illustrator presenterar.

Skillnader i kompatibilitet

Till att börja med det här avsnittet berättar vi att både Affinity Designer och Adobe Illustrator är tillgängliga för macOS och Windows … Det finns mobilappar för båda, men det är väldigt olika produkter. En annan viktig aspekt av kompatibilitet är filtypsstöd, där vi kan säga att båda lösningarna kan importera och exportera en mängd olika filformat.

Ny dokumentdesigner

Men här måste vi erkänna att Designern kan öppna Illustrator filformat men Designer-filtyper fungerar inte i Illustrator. Faktum är att de inte fungerar i något annat program. Samtidigt har vi möjlighet att importera penslar från Illustrator till Designer. Därför kan vi säga det adobe Programmet har också en liten fördel i detta avsnitt.

Relaterade artiklar

Back to top button