Skelettgränssnitt, nytt Firefox-gränssnitt för snabbare lansering –

Nyligen började ett stort antal användare klaga på det Firefox nattlig , utvecklingsversionen av webbläsaren, tog upp till 19 sekunder före lansering … Firefox tar lång tid att visa fönstret som sådant, flera sekunder att visa panelerna och ibland upp till 8 sekunder att visa startsidan. Illdåd.

Även om allt beror på hårdvaran på vår dator, är tiden det tar att ladda den här webbläsaren för lång. Och eftersom personen är otålig innebar det att även om webbläsaren laddade så fanns det användare som dubbelklickade tills de öppnade webbläsaren. Och till slut lyckades de öppna flera fönster samtidigt.

Så för att undvika detta har Mozilla skapat ett nytt användargränssnitt som heter Skeleton UI vilket gör att Firefox startar snabbare än någonsin.

Hur det nya Skeleton-gränssnittet får Firefox att starta snabbare

Generellt sett är det som Skeleton UI gör visa användare väldigt enkelt, skelettgränssnitt som en indikation på att webbläsaren körs. Det här gränssnittet liknar chassit där alla webbläsarelement är laddade.

Genom att dela upp laddningen av gränssnittet i flera mindre delar, istället för att ladda allt på en gång, snabbar webbläsaren upp öppningen avsevärt. Speciellt efter att ha öppnat den för första gången i den aktuella sessionen.

Mozilla hoppas på denna funktion minska väntetiden när du öppnar webbläsaren på äldre datorer. Märkbara förbättringar kommer dock också att märkas på mer kraftfulla datorer.

För närvarande är detta nya gränssnitt endast tillgängligt för Firefox nattlig användare med Windows 10 … Om testfasen är framgångsrik kommer den gradvis att nå andra webbläsarversioner tills den når sin stabila gren. Mozilla kan till och med implementera den här funktionen på andra operativsystem än Windows 10. Men tills vidare får vi vänta.

Hur man aktiverar eller inaktiverar

Även om alla prestandaförbättringar alltid är välkomna, kanske vissa användare inte vill se skelettgränssnittet när de öppnar en webbläsare. Eller kanske, när vi är i utveckling, har vi problem med detta. I det här fallet gör Mozilla det väldigt enkelt för oss att inaktivera det i avancerade webbläsaralternativ.

För att göra detta behöver vi bara ange om: config i adressfältet, vi lovar att vi kommer att vara försiktiga när vi ändrar webbläsarens avancerade inställningar och leta efter alternativet ” browser.startup.preXulSkeletonUI “.

Om detta värde Det är korrekt betyder att SkeletonUI är aktiverat i webbläsaren. Annars, om den är inställd på INTE SANT , kommer den att inaktiveras och Firefox kommer att använda normal uppstart vid start.

Relaterade artiklar

Back to top button