Skäl att köpa en WiFi 6-router i professionella inställningar –

WiFi-router: kärnan i nätverket

I den här artikeln har vi upprepade gånger sagt att det är väldigt viktigt att ha en bra trådlös router hemma och i en professionell miljö, oavsett hur bra våra datorer, bärbara datorer, smartphones och surfplattor är, om vi inte har ett bra Wi-Fi router som kan ge oss bra prestanda, är det ingen idé att ha snabba trådlösa klienter.

Varför är Honor Router 3 perfekt för professionell användning?

Specifikationerna för Honor Router 3 är i linje med en högpresterande enhet, men till ett ingångspris, så den är idealisk för både professionell användning och hemmabruk. Denna utrustning har samtidig dubbelbandsdrift med AX3000 Wi-Fi, så vi kan uppnå trådlösa hastigheter över 1Gbps utan problem. I 2,4 GHz-bandet kan vi uppnå hastigheter upp till 574 Mbps tack vare två externa antenner i MU-MIMO 2T2R och Wi-Fi 6-konfigurationen, dessutom kan vi i 5 GHz-bandet uppnå hastigheter upp till 2,402 Mbps. , tack vare två externa antenner i en MU-MIMO 2T2R-konfiguration, med 160 MHz kanalbredd och Wi-Fi 6 som ingår.

Den första egenskapen som är mycket viktig i en professionell miljö är 160 MHz kanalbredd i 5 GHz-området … Denna funktion är nödvändig för att uppnå trådlösa hastigheter över 1 Gbps, i synnerhet kan vi uppnå verkliga hastigheter på cirka 1,5 Gbps, så den är idealisk för att uppnå högsta möjliga prestanda. Om vi ​​har en NAS-server i ett företag eller om vi vill komma åt delade resurser via Samba eller FTP kan vi ladda upp och ladda ner data i mycket hög hastighet. En mycket viktig detalj du bör känna till är att inte alla trådlösa Wi-Fi 6-klienter stöder denna 160 MHz kanalbredd, du bör kontrollera specifikationerna om de stöder denna kanalbredd eller 80 MHz kanalbredd. Om den bara är kompatibel med 80 MHz kanalbredd kommer den faktiska genomströmningen att vara cirka 700 Mbps.

Denna Honor Router 3 kostar 79,90 € men om du anger följande länk och ansöker rabattkupong “A40ROUTER” , slutpriset blir 39,90 euro. Den verkliga affären är för en router med den specifikationen.

Den näst viktigaste egenskapen i en professionell miljö är MU-MIMO Denna mycket viktiga funktion gör att routern kan skicka information till flera trådlösa klienter samtidigt, vilket ökar den totala trådlösa hastigheten eftersom klienterna inte behöver “vänta” på att information ska skickas till dem. Det är mycket viktigt att de trådlösa klienterna även stödjer MU-MIMO, dessutom kommer vi bara att märka en förbättring i det trådlösa nätverket globalt om vi kopplar två eller flera trådlösa klienter med MU-MIMO, annars kommer vi inte att märka förbättringen. beror på de anslutna trådlösa klienterna. Naturligtvis, om den trådlösa klienten inte stöder MU-MIMO, händer ingenting eftersom nätverket fortfarande fungerar bra, men vi kommer inte att få den extra hastigheten från denna mycket viktiga funktion.

Den tredje viktiga egenskapen hos Wi-Fi 6 som avsevärt förbättrar nätverkseffektiviteten är OFDMA-teknik … OFDMA-teknik gör att kanalen kan delas upp i flera underkanaler för att kunna utföra samtidiga och mer effektiva överföringar, så den övergripande trådlösa prestandan kommer också att optimeras, speciellt när vi har dussintals trådlösa klienter anslutna och dataöverföring. Helst borde vi ha fler än fyra trådlösa Wi-Fi 6-klienter för att få ut det mesta av MU-MIMO- och OFDMA-teknikerna.

Wi-Fi 6 ger oss mindre latens eftersom paket färdas snabbare och inte kräver “latens” tack vare OFDMA och MU-MIMO, kommer vi därför att ha cirka 33 % mindre latens jämfört med tidigare standarder. Äntligen har vi TWT (Target Wake Up Time) , en teknik som gör att routern kan sätta trådlösa klienter i vänteläge för att spara ström, är idealisk för smartphones, surfplattor och till och med bärbara datorer.

En annan mycket viktig egenskap för en professionell miljö är Flera SSID … Denna funktion tillåter oss att ha flera Wi-Fi-nätverk (SSID) i varje frekvensband samtidigt, så vi kan skapa olika nätverksprofiler för att separat ansluta olika enheter som smartphones, skrivare och bärbara datorer. Även firmware Honor Router 3 låter oss konfigurera WPA3-Personal Detta är den senaste WiFi-säkerhetsstandarden, mycket mer pålitlig och svår att bryta än den tidigare. Det är mycket viktigt nuförtiden att en router stöder WPA3 eftersom de flesta trådlösa klienter redan stöder det, så vi kommer att njuta av alla nyheter om denna säkerhetsstandard för att på ett adekvat sätt skydda ett professionellt nätverk.

Om du behöver utöka din täckning hemma eller på jobbet, denna router har WiFi Mesh … Om vi ​​köper två Honor Router 3 kan vi konfigurera dem tillsammans för att bilda ett komplett mesh-nätverk och ha Wi-Fi-roaming och räckviddskontroll … Detta kommer att tillåta oss att ha totalt två hotspots för att täcka mer trådlös WiFi-täckning i mycket stora miljöer, så om vi går från ena sidan till den andra kommer den automatiskt att ansluta till närmaste Honor Router 3-hotspot och den som ger bättre prestanda, dessutom kommer vi inte att ha trådlösa frånkopplingar, vilket är mycket viktigt om vi ringer ett videosamtal eller deltar i ett VoIP-samtal.

Andra funktioner i Honor Router 3 är ett tillägg Gigabit Ethernet-port för WAN och det har den också endast 3 Gigabit Ethernet-portar för LAN … På så sätt kommer vi att ha en mycket snabb trådbunden anslutning ifall vi behöver ansluta utrustning via kabel, till exempel en NAS-server eller stationär dator.

Denna Honor Router 3 med Wi-Fi 6-router är tillgänglig för 79,90 €, det är en av de billigaste AX6 klass 3000 Wi-Fi-routrarna som vi kan hitta för närvarande, dessutom har vi möjlighet att sätta upp ett WiFi Mesh-nätverk, då som inte alla tillverkare stödjer. Om du anger följande länk och ansöker rabattkupong “A40ROUTER” , slutpriset blir 39,90 euro, ännu billigare.

Dator som WiFi-klient

Det är inte bara viktigt att ha en väldigt bra trådlös Wi-Fi-router med den senaste standarden, utan din dators WiFi-kort måste också stödja det. Oavsett datorhårdvara, vare sig det är en stationär dator eller en bärbar dator, är det mycket viktigt att ha ett kort som är kompatibelt med den nya standarden Wi-Fi 6. Har vi ett kort som är certifierat kommer det att vara kompatibelt med både MU-MIMO och OFDMA, dock är bandbredden 160 MHz valfri men valfri och det är möjligt att ditt WiFi-kort inte stöder denna 160 MHz kanalbredd, så det är viktigt att du kontrollerar den exakta modellen av ditt kort och om det stöder denna funktion.

Nuförtiden, nästan alla wifi-kort (även gamla standarder), om du har uppdaterade trådlösa drivrutiner och senaste Microsoft Windows 10 installerat, kommer det att stödja WPA3-Personal-standarden för att ansluta sömlöst, men denna Honor Router 3 är bakåtkompatibel med WPA2-Personal för att undvika problem med gamla trådlösa klienter.

Relaterade artiklar

Back to top button