Skäl att använda GIMP istället för Adobe Photoshop –

I själva verket, när vi nämner dessa två namn, talar vi förmodligen om de två mest populära fotoretuscheringsmjukvaran i världen. Det är sant att det finns många andra mjukvarulösningar av samma typ, varav de flesta är enklare. Faktum är att vi samtidigt har möjlighet att använda webbapplikationer i molnet, vilket också kommer att vara mer än användbart.

Men de flesta av dem som vill ha en kraftfull touch-up-app för alla nivåer, både grundläggande och avancerade, väljer ett av dessa två namn. I själva verket har båda lösningarna ett antal mycket liknande Funktioner och driftsätt, även om vi också hittade några skillnader. Så mycket att vi i samma rader kommer att prata om några viktiga skäl att använda GIMP istället för populära. adobe Photoshop.

Pris, GIMP gratis, Photoshop nr

Som de flesta av er vet är den största fördelen med GIMP att det är gratis, vilket är en mycket viktig skillnad mot Adobe. Därför, om du behöver göra någon form av retuschering då och då eller om du inte är en professionell inom detta område, råder det ingen tvekan om att Gimp perfekt lösning. Dessutom, när man betänker att Photoshop inte precis är en billig produkt.

Utrymme som krävs för att installera GIMP

Dessutom måste vi också ta hänsyn till det disk utrymme Behovet av att installera ett gratis alternativ, i motsats till ett betalalternativ, är mycket viktigt. Så om vårt team inte har så mycket ledigt diskutrymme är det lite riskabelt att installera Photoshop, vilket är anledningen till att GIMP blir ett mycket mer intressant alternativ igen.

Funktioner tillgängliga i båda fallen

Många kanske tror att på grund av de två skillnaderna vi diskuterade tidigare, funktionaliteten Photoshop är mycket bättre. Tja, det är inte helt sant, det är sant att Photoshop har ytterligare funktioner att erbjuda för den mycket professionella användaren. Men för de flesta användare som utför alla typer av fotoretuschering är dessa skillnader inte märkbara.

På samma gång och i samma mening, notera att GIMP är mycket mer tillgängligt och enklare när det kommer till exekvering. Upprepade uppgifter håller på att retuscheras.

Handledningar finns tillgängliga online

Tack vare sin öppna källkod är GIMP program varifrån vi samtidigt kan finna otaliga läromedel av alla de slag. De kan vara till stor hjälp när det gäller att lära sig eller förbättra användningen. Frihet för fotoredigering program

Relaterade artiklar

Back to top button